ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Diyanet'ten imam Halil Konakçı'ya İnceleme


Diyanet İşleri Başkanlığı, "Hatay Türkiye topraklarına katıldığında yapılan ilk iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransızın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar!.." diyen
Halil Konakçı hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı...

NE OLMUŞTU?

Atatürk'e ve Cumhuriyet'e olan düşmanlığıyla bilinen imam Halil Konakçı, 

👉Daha önce 'Hilafet' çağrısı yapmış ve kadınları hedef almıştı: Sokaklar kasap dükkanı gibi, 



Skandal ifadelerle dolu videoda Konakçı kadın-erkek eşitliğine karşı ifadeler kullandığı konuşmasında kadınların giyim tarzı hakkındaki "Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık. 100 yıl önce dedelerimizin yatak odasında göremediği kıyafetleri biz çarşıda pazarda plajda görüyoruz. Neden? Bu kadınların başında yok mu adamları abileri babaları kocaları? Geçtim helali haramı hadi buna inanmıyorsun. Tamam ateistsin, imanın zayıf... Ya hiç mi kıskanmıyorsun lan? " sözleri tepki çekmişti
.

Son vaazında Hatay'ı hedef almış, "Hatay Arap şehridir', 'Fransızlar, Türklerden daha iyidir', 'Ezan Türkiye'de yasaklandı" gibi ifadeler kullanmıştı.


Halil Konakcı, Hatay için
 “Hatay'ın çoğunluğu Arap'tır. Kürt ve Arap kardeşlerimiz var orada. Hâlâ da öyle. Fransızlar, ezanı Hatay'daki Müslüman köylerinde, camilerinde yasaklamadılar. Yine Fransız işgalindeki Hatay merkezinde, köylerinde ezan ‘Allahü ekber' diye okundu 1938'e kadar. 1938'de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransızın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar diye konuşmuştu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve gazeteci Fatih Altaylı, Konakcı'yı sert sözlerle eleştirmişti.

ÖZDAĞ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU;

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Hatay’a, “Arap şehridir” diyen İmam Halil Konakcı hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik”, “devlet kanunlarını ayıplama, kınama ve aşağılama, değersizleştirme”, “anayasayı ihlal”, “Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret” suçlarından suç duyurusunda suç duyurusunda bulunmuştu. 

Konakcı'nın Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan uzaklaştırılmasını isteyen Özdağ, “Bundan sonra Türkiye'ye ve partimize yapmış olduğu her alçakça saldırıyı en sert şekilde, hukuk çerçevesinde cezalandıracağız. Çünkü bu zat Türkiye'nin toprak bütünlüğüne yönelik aynen PKK gibi açıklamalarda bulunma hadsizliğini göstermiştir. Emperyalistlerin çanak yalayıcıları böyle olurlar işte. Bazen karşınıza hacı, bazen hoca kılığında çıkabilirler” demişti. 

KONAKCI'YA BİR TEPKİ DE FATİH ALTAYLI'DAN GELDİ

Konakcı'nın sözlerine gazeteci Fatih Altaylı da tepki gösterdi. Altaylı, Halil Konakçı için “Elbette her ülkede, her millette hain vardır, çıkar.” Acı olan, haine Diyanet’ten, bizim kesemizden maaş ödeniyor olmasıdır.” dedi.

Altaylı, bugünkü yazısında şu ifadeleri kullandı:“Hatay bir Arap şehridir. Hatay Türkiye’ye bağlanınca ezan yasaklandı. Hatay Fransızlara bağlı iken durumu daha iyiydi.”Bu ve benzeri cümlelerle Atatürk’ün gayretleri ile 1939 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin bir parçası olmayı kendi arzusuyla seçen Hatay’ı yeniden Suriye toprağı yapmaya heveslenen kişi ne Suriye lideri Beşar Esad ne Baas rejiminin bir sözcüsü.

Kaynak: (DİB, Ulusal Medya, Sosyal Medya)

 #Diyanet (#DİB)   #HalilKonakcı, hakkında #İncelemeBaşlattı, #Pazartesi    

Yorum Gönder

0 Yorumlar