ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

7 bebeği öldüren İngiliz hemşire hakkında karar verildi



 İngiltere'de çalıştığı hastanede işlediği yedi bebek cinayeti ve altı bebek üzerindeki cinayet girişimleri nedeniyle İngiliz hemşire müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İngiltere'nin Chester kentindeki bir hastanende çalışan yenidoğan hemşiresi Lucy Letby, 7 bebeği öldürmek, 6'sını da öldürmeye teşebbüs etmekten ömür boyu hapse mahkum edilirken, erken tahliye hükümleri de uygulanmayacak.

İngiltere Adalet Bakanından Açıklama; Adalet Bakanı James Goss, Letby'nin geri kalan hayatını hapishanede geçirmesi gerektiğine karar verdiğini açıklarken, "Bu, en küçük ve en savunmasız çocukları içeren acımasız, hesaplı ve sinsice bir çocuk cinayeti kampanyasıydı" dedi.

Letby'ye ceza verirken sanki mahkemede bulunuyormuş gibi hitap eden yargıç, daha önce mahkemede okunan açıklamalarını ve mağdur etkilerini mahkum seri katil Letby'ye iletmelerini emretti.

Yargıç, "Sadizme sınır tanımayan derin bir kötülük vardı. Bu dava sürecinde soğukkanlılıkla suç işlemeye dair herhangi bir sorumluluğu reddettiniz. Pişmanlık duymuyorsunuz. Hafifletici hiçbir faktör yok" dedi.

İngiltere Başbakan Rishi Sunak, Letby'nin mahkemeye çıkmamasını kınadı. Sunak, yaptığı açıklamada, "Bu tür dehşet verici suçları işleyen insanların kurbanlarıyla yüz yüze gelmemesi ve suçlarının onlara ve ailelerine ve sevdiklerine nasıl etki ettiğini ilk elden duymaması korkakçadır" ifadelerini kullandı.

Hemşire Letby'nin bakımını üstlendiği bebeklere ve mideye hava vererek, fazla süt vererek, fiziksel saldırıda bulunarak ve onları insülinkan le zehirlediği ortaya çıkmıştı.

Savcılar, Letby'nin niyetinin bebekleri öldürmek olduğunu ve meslektaşlarını doğal bir ölüm nedeni olduğuna inandırmak olduğunu savundu

.#İngiltere, #ÇocukCinayeti, #Salı

Yorum Gönder

0 Yorumlar