ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Twitter Tüm Bot Hesapları Kapatıyor

 

Twitter günde 1 milyon kullanıcıyı silerek tüm bot hesapları kapatıyor!

Elon Musk, daha önce yaptığı bir paylaşımda Twitter satın alımı sonrasında ilk önceliğinin spam botlarını silmek olduğunu söylemişti. İlgili satın henüz tamamlanmamışken bile şirketin yönetim kurulu ile bu konuda büyük bir mücadele verdi.

Özellikle de kendisine bu bot hesaplarının sayısının yüzde 5’den az olduğu, fakat kendi araştırmasına göre gerçek sayının yüzde 20’lere kadar dayandığını gerekçe göstererek asıl sayının paylaşılmasını istedi. Zaten bu oran pek gerçekçi değildi. Zira 2013 yılından beri her nasılsa aynı kalmayı başardı.

Fakat bugün Twitter tarafından yapılan açıklamada, an itibariyle tüm bot hesapları kapatıyor oldukları bilgisi paylaşıldı. Tabii bu bir günde gerçekleşmiyor. Arkasında büyük bir çalışma ve kimlik tespit ve doğrulama süreci de yatıyor.

Yine de her gün en az 1 milyon spam hesabın platformdan kaldırıldığı yönündeki bilgi sevindirici oldu. Zira hem Musk’ın satın alım iptaline karşı olan tehdidini hem de kullanıcılardan gelen geri bildirimleri önemsediklerini ortaya koymuş oldular.

Değerlendirme; 

Twitter'daki bot (fake) hesapların kapatılması konusundaki çalışmanızı memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak; Twitter'ın güvenli bir yer olması ve güven kazanması için bununla birlikte bot etiketlere karşı da önlem almanız gerekir. 

Bot hesaplar kapandıkça, yeni bot hesaplar açarlar. 

En etkili yöntem, IP lerden atılan Tweetler üzerinden algoritmap ile otomatik tweet atıyorlar. Bu sayede bot etiketleri önlerseniz, bot hesapları da açamazlar.. 

Bu konuda duyarlı olmanız tüm sağduyulu twitter kullanıcılarını ziyadesi ile memnun edecek ve Twitter'a olan güvende çok büyük oranda artacaktır.

Evaluation;

we welcome your work on closing fake Twitter accounts. However; In order for Twitter to be a safe place and to gain trust, you also need to take precautions against bot tags. 

When bot accounts are closed, they open new bot accounts. 

The most effective method is to add new software to the algorithm via Tweets sent from IPs. Because; bot tags auto-tweet with hundreds of fake accounts from one or more IPs. In this way, if you prevent bot tags, they won't be able to open bot accounts.. 

Being sensitive about this will greatly please all common sense twitter users and will greatly increase the trust in Twitter.


Yorum Gönder

0 Yorumlar