ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine dair karar, Temmuz ayında açıklanacak


İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine dair kararın iptali istemiyle açılan davanın son duruşması bugün Danıştay'da görüldü. Karar, Temmuz ayında açıklanacak

"İstanbul Sözleşmesi" olarak bilinen, Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nin Cumhurbaşkanlığı kararıyla feshedilmesinin iptali istemiyle Danıştay'da açılan davanın son duruşması bugün Ankara'da görüldü. Kararın 20 Temmuz'a kadar açıklanması bekleniyor.

Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce kadın, bugün Danıştay'da görülen İstanbul Sözleşmesi davası için Ankara'da hazır bulundu. Kadınların duruşma öncesi Danıştay bahçesinde basın açıklaması yapmasına izin verilmedi. Son duruşma, heyet başkanı Yılmaz Akçil'in "Kayıt altına almayalım" uyarısında bulunmasıyla başladı. 

Duruşmada Samsun Barosu, Amasya Barosu, Antalya Barosu, Kocaeli Barosu, Batman Barosu, Yalova Barosu, Çanakkale Barosu, Ordu Barosu, Van Barosu, Körfez Bağımsız Kadın Dayanışması, Çanakkale Feminist Dayanışma, Kayseri Barosu, Muğla Barosu, Bursa Barosu, TMMOB, Türk Tabipleri Birliği ve Ankara Diş Hekimleri Odası söz aldı.

Davada ilk sözü, Samsun Barosu Başkanı Pınar Gürsel Yıldıran aldı. Gürsel Yıldıran, "Bu ülke kadınları karanlığa mahkûm edilmeyecek, biz buna izin vermeyeceğiz" dedi. Samsun Barosu'ndan avukat Merve Çiftçi, Pınar Gültekin cinayeti davasında çıkan karara işaret ederek, "Güvende değiliz. Bugün sadece öldürülen kadınlar için değil, sözleşme sayesinde hayata tutunan kadınlar için de buradayız. İstanbul Sözleşmesi Doğu'nun ya da Batı'nın icadı değil, kadın mücadelesinin sonucudur" diye konuştu.

Kaynak:Burcu Karakaş DW

Yorum Gönder

0 Yorumlar