ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Ekvador’dan Türkiye’ye Gidecek Konteynerde Kokain Yakalandı

 

Ekvador’un başkenti Guayaquil’deki bir limanda narkotik ekipleri Türkiye’ye gönderilecek bir muz konteynerinin içinde 845 kilo 750 gram kokain ele geçirdi.

Ekvador polis teşkilatından yapılan açıklamaya göre, Limanlar ve Havaalanları Araştırma Birimi (UIPA) ile Köpek Eğitim Bölge Merkezi (CRAC) yetkililerinin limanda sevkiyat öncesi yaptığı kontrol sırasında narkotik detektör köpeği, varış yeri Türkiye olan TRIU8229130 numaralı konteyner önünde tepki verdi.

Narkotik birimlerin konteynerde yaptığı incelemelerde, renkli jüt torbalara sarılı 17 balyanın içinde tuğla formatındaki beyaz maddenin kokain olduğu saptandı.

Ekvador polisi ele geçirilen kokainin piyasa değerinin kilo başı 50 bin ile 60 bin dolar arasında olduğunu kaydetti.

Yine muz konteyneri

Geçen yıl Mayıs ayında Ekvador’dan yüklenen ve varış noktası Mersin olan muz dolu konteyner içine saklanmış 616 paket kokain Panama’da yakalanmıştı.

Bir ay sonrasında da yine Ekvador’dan yola çıkan ve muz taşıyan iki konteynerde Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri 1,3 ton kokain ele geçirmişti.

Bu yılın Şubat ayında da Ekvador narkotik birimleri, Türkiye’ye gidecek bir muz konteynerinin dışındaki soğutma paneline saklanan 43 kilo 856 gram kokainin ele geçirildiğini bildirmişti.


Kaynak: VOA

#HabereYorum; Türkiye’nin yeni bir #KokainRotası olduğuna şüphe yok. Peki, Türkiye’de devasa sevkıyatları organize edenler kim?

Yorum Gönder

0 Yorumlar