ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Dünya Çevre Gününün Amacı Nedir?


Gelecekteki Hırsızlıklara, Adaletsizliklere, Yolsuzluklara, yoksulluklara, Yasaklara , Doğa Katliamlarına....Ortak olmamak için oyunuzu verirken iyi düşünün!!!
#DünyaÇevreGünü
#OnlyOneEarth

Dünya Çevre Günü, İsveç’in Stockholm kentinde 1972 yılında düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan kararla beraber, her yıl 5 Haziran tarihinde, dünya çapında çevre korumasına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için kutlanıyor. 

Küresel ısınma ve iklim değişikliği krizi ciddileştikçe, her Dünya Çevre Günü giderek daha da önem kazanıyor. Bu etkinlik, çevreci bir yaklaşımla dünyanın çeşitli yerlerinden milyonlarca insanı ve çevre aktivistlerini aynı amaç için bir araya getiriyor ve dünyamızı iyileştirmek için almamız gereken önlemlerin de altını çiziyor.

Dünya Çevre Gününün Amacı Nedir?

Yapılan tespitler gösteriyor ki; pandemiyle beraber doğanın iyileşmesi ve kendine gelmesi için yapılan tüm uyarılara rağmen, küresel karbon emisyonları pandemi öncesindeki seviyelerin de üzerinde. Küresel ısınmayı 1,5 ° C'de tutmak için emisyonların 2030 yılına kadar yüzde 45 oranında azalması gerekiyor. 

Karşı karşıya kaldığımız zorluğun farkında mısınız? Oysa 2020, karbon emisyonlarının tarihte en çok düşük seviyede görüldüğü yıl olmuştu. Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) Küresel Enerji Değerlendirmesi 2021 raporundaki veriye göre, küresel emisyonlar maalesef bu yıl yüzde 5 artışla 33 milyar tona ulaşacak.

Bu yıl küresel karbon emisyonları tarihteki en büyük ikinci sıçrayışı kaydederek 1,5 milyar ton artış gösterecek. Bu artış 2010 yılından beri küresel emisyonlarda tespit edilen en büyük yıllık artış olarak kaydedilecek. Emisyonlardaki bu artış yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle, 2020 yılında karbon emisyonlarında görülen yüzde 6'lık rekor düşüşün büyük bölümünü ne yazık ki tersine çevirecek.

İşte 40 yıldan fazla bir süredir kutlanan Dünya Çevre Gününün amacı, çevremizi tehdit unsuru altında bırakan etmenlerin tespiti ve farkındalığı için önemli bir rol oynar. Dünya Çevre Günü, Birleşmiş Milletler’in doğanın korunmasına yönelik bilinçlenmeyi sağlamak ve insanları bu yönde harekete geçirmek için uyguladığı bir araç aslında.

Yorum Gönder

0 Yorumlar