ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Soma Katliamı'nın 8. yılı

#Soma Katliamı'nın 8. yılı 

Hayatını kaybeden 301 madenci anılıyor

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te meydana gelen katliamda hayatını kaybeden 301 işçi anılıyor. 

Sabahın erken saatlerinden itibaren işçilerin mezarlarına karanfil bırakan yakınları, Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti.



Soma'da, 13 Mayıs 2014'te, vardiya değişimi sırasında çıkan yangının ardından galerilerin dumanla dolmasıyla başlayan maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçi için anma etkinlikleri düzenleniyor.

NE OLMUŞTU?

Yargıtay, Manisa Soma’da, 13 Mayıs 2014’te 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği katliam ile ilgili kararını önceki ay açıklamıştı.

 

Yerel mahkemece, maden sahibi Can Gürkan’a verilen 20 yıl, Türkiye Kömür İşletmeleri Baş Kontrolörleri Adem Ormanoğlu ve Efkan Kurt’a verilen 12 yıl 6 aylık hapis cezası onanmıştı. 

Karara göre; 4.5 yıl cezaevinde yattıktan sonra tekrar serbest kalan maden sahibi Can Gürkan 2.5 yıl daha hapis yatacak.

Soma’da, 301 arkadaşını kaybetmenin acısını yaşayan yerdeki madenciyi tekmeleyen Yusuf Yerkel, 


Frankfurt’ta Ticaret Ataşesi koltuğuna oturdu. 28 Şubat’ta işe başlayan Yerkel, odasına yerleşti. Yerkel, 6000 Euro net maaş alacak, yan giderlerini ve masraflarını Türkiye ödeyecek. Kartal İmam Hatip mezunu Yerkel, Frankfurt’ta milyonlarca Euro’yu da yönetecek


 #SomaFaciası'nın #8YılDönümü...

👉Manisa'nın Soma ilçesinde, 301 madencinin yaşamını yitirdiği maden faciasının üzerinden 8 yıl geçti. 301 canın da tekmenin de hesabı hala sorulmadı!

👉"Soma bir katliamdır. İşçiler, bu ülkede iş cinayetine kurban gitti. Bu ülkede adalete olan özlem elbet bir gün son bulacaktır"

👉Soma 301 Madenciler Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmail Çolak, "Ölümlere neden olanlar kişi başı 1 hafta bile yatmadı. Her yeri arşınladık. Ama bu ülkeyi insan mezarlığına çevirenler ceza almadı. Sonuç koca bir hiç" dedi.

👉301 maden işçisinin su basması ve çıkan yangın sonrası yaşanan ihmaller nedeniyle toprak altında hayatını kaybettiği Soma faciasının üzerinden koca 8 yıl geçti. 


Yorum Gönder

0 Yorumlar