ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Hatay Belediye Başkanı'ndan #Suriyeli nüfus uyarısı:


Hatay Belediye Başkanı'ndan #Suriyeli nüfus uyarısı: İsteseler şehri yönetebilirler!

Doç. Dr. Lütfü Savaş: "Hatay 11 yılı aşkındır Suriyeli kardeşlerimizi misafir ediyor. Suriye hala Hatay'ı kendi sınırında gösteriyor. Feryadım duyulsun istiyorum. Demografi değiştiğinde Belediye Başkanı'nın Suriyeli olması hoşumuza gitmez"

Hatay'da yeni doğan her 4 bebekten 3'ünün Suriyeli olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Savaş "Önlem alınmaması halinde 12 yıl sonra Hatay Suriyeli bir başkana teslim edilecek" dedi. Hatay'ın nüfusunun yarısını Suriyelilerin oluşturduğunu söyleyen Lütfü Savaş'a göre önlem alınmalı.

Hatay’da Reyhanlı ilçesi nüfus müdürlüğünde yer alan sıra tablosunda son 9 işlemin Suriyelilere ait olduğu görünürken bunun 5’inin ise “Yeni Doğum” olması dikkat çekiyor.

Suriyeli göçü Reyhanlı'nın nüfusunu ikiye katladı. 95 bin nüfuslu ilçede resmi kayıtlara göre 80 bin Suriyeli yaşıyor

Türkiye’de artan Suriyeli nüfusu, demografik yapıyı tehdit etmeye devam ediyor. İstanbul ve Hatay nüfus müdürlüklerinden gelen görüntülerde işlemlerin çoğunlukla Suriyeliler adına olduğu görülüyor.

En çok Suriyeli barındıran şehir 536 bin 99 kişi ile İstanbul. İstanbul’u 460 bin 325 kişi ile Gaziantep, 438 bin 36 kişi ile Hatay takip ediyor.


Yorum Gönder

0 Yorumlar