ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Kabil Düştü, Afganistan Taliban'a Teslim Edildi

ABD ve Afgan Hükümeti, Afganistan'ı Taliban'a Teslim Etti. Türkiye daha büyük göç dalgası ile karşı karşıya


Taliban’ın başkent Kabil’e girişiyle birlikte Afganistan’da yönetimin devri için hazırlıklar yapılıyor. Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin ülkeyi terk ettiği bildirildi.

Afganistan medyasından Tolo News, Afgan hükümeti ile Taliban arasında gerçekleştirilmesi planlanan müzakereler başlamadan, Cumhurbaşkanı Gani’nin ülkeyi terk ettiğini aktardı. Gani’nin gün içerisinde istifa ettiği öne sürülmüştü.

Ülkede tüm büyük vilayet merkezleri ve sınır noktalarını ele geçiren Taliban’ın, günün erken saatlerinde başkent Kabil’e girdiği bildirilmişti.
Taliban’ın ABD müttefiki General Raşit Dostum’un evini de ele geçirdiği ortaya çıktı. Taliban militanlarının evde çektirdiği fotoğraflar kısa sürede sosyal medyada yer buldu ve viral oldu. NATO, AB personelinin ‘daha güvenli’ bir bölgeye nakledildiğini açıklarken, ABD’de de kentteki elçiliğini boşaltmaya başladı. Rusya ise Kabil’deki elçiliğini boşaltmak gibi bir planının olmadığını açıkladı. Kaynak: UluslarasıAjanslar

ABD, Yeşil Kuşak Projesi Kapsamında; Sağa doğru okTürkiye'de, Mustafa Kemal Atatürk'ü silemedi, Sağa doğru okİran'da Rejimi değiştirdi. Değiştirdiği Rejim, ABD'ye düşman oldu. Sağa doğru okAfganistan'da, Taliban'ı destekledi. sonuç SIFIR.

#HabereYorum #Kabil #Taliban #Afganistan #Afghanistan

Yorum Gönder

0 Yorumlar