ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

İngiltere Savunma Bakanı: Pakistan ve Türkiye gibi ülkelerde mülteci merkezleri kurmayı planlıyoruz


İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Taliban’dan kaçan Afgan göçmenlerin Türkiye ve Pakistan gibi ülkelerde kurulacak merkezlerde ağırlanmasını önerirken bu ülkenin Başbakanı Boris Johnson, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İngiltere’de yayımlanan "The Mail on Sunday" gazetesine bir makale yazan Wallace, Taliban’dan kaçanlar için Afganistan’a komşu ülkelerde göçmen merkezlerinin kurulacağını belirterek, Türkiye ve Pakistan’da bu merkezlerin kurulmasını istediklerini söyledi.

Afganistan’daki tahliye işlemleriyle ilgili görüşlerini açıklayan Wallace, “hiç bir ulusun herkesi dışarı çıkartma gücü olmadığını” ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu;

👉Gelişmelere dair sizi bilgilendirmeye devam ediyorum. İngiltere Savunma Bakanı Wallace, kendilerine hizmet etmiş Afganlara, Türkiye'de "mülteci merkezleri" kuracaklarını ilan etti ve Afganları ülkemize davet etti. Kendilerine mülteci seçecekler, kalanlar ülkemizde bırakılacak.

👉Şimdi Erdoğan’a sorum şu: “Ben anlaşma yapmadım” dediğin ülkeler, artık Türkiye Cumhuriyeti'nin fikrini alma ihtiyacı dahi duymadan bunları söyleyebilecek hale mi geldi? Yoksa anlaşma yaptın diye mi bu kadar cüretkârlar? Hangisi doğru? Bir kere dürüst ol Erdoğan!

👉İngiltere'ye de buradan sesleniyorum: Size hizmet eden Afganları ölüme terk etmiş olmanız insanlık dışıdır. Ancak şu konuda emin olun ki, sizin sorumsuzluğunuzun ceremesini halkımız mahallesinde çekmeyecek. Kimseyi bizim topraklarımıza bu usulle getiremezsiniz!

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener; Koltuğu kurtarmak için şimdi de İngilizlerin mi taşeronu oluyorsun Sayın @RTErdogan?

Dışişleri Bakanlığı Açıklaması, Muhalefet Liderlerinin eleştirilerinden sonra gelmesi...düşündürücü....

⚠️DÜZELTME: İngiltere Savunma Bakanı makalesinde doğrudan Türkiye'nin adını kullanmıyor. Ancak İngiliz basını Bakanlık yetkililerine dayandırdıkları haberlerde söz konusu ülkeler arasında Türkiye ve Pakistan'ın da yer aldığını bildirdi


Yorum Gönder

0 Yorumlar