ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

ABD'nin Afganistan Büyükelçiliği bir güvenlik uyarısı yayınladı. Afganistan'ı Acilen Terk Edin


ABD'nin Afganistan Büyükelçiliği bir güvenlik uyarısı yayınladı. 

Afganistan'ı Acilen Terk Edin

@USEmbassyKabul; ''ABD Büyükelçiliği, ABD vatandaşlarını mevcut ticari uçuş seçeneklerini kullanarak Afganistan'ı derhal terk etmeye çağırıyor''

ABD'nin Kabil Büyükelçiliği, Taliban'ın ülkenin bir çok ilini ele geçirmesinin ardından Afganistan'daki vatandaşlarına güvenlik riski nedeniyle ülkeden derhal ayrılmaları çağrısı yaptı.

Taliban'ın etkisi artırdığı Afganistan'da durum kötüleşirken, ABD'den dikkat çeken bir uyarı geldi. ABD'nin Kabil Büyükelçiliği'nin internet sitesinde yayımlanan uyarıda, ABD vatandaşlarının uygun ticari uçuşları kullanarak bir an önce Afganistan'dan ayrılmaları istendi.

Bilet alamayacak durumdaki kişilerin Büyükelçilikle irtibata geçebileceği bildirildi.

Duyurunun Tamamı

ABD Büyükelçiliği Kabil, göçmen vize görüşmelerine yeniden başladı. İlk aşama, ABD Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü'nün COVID nedeniyle yüz yüze görüşmeleri durdurması nedeniyle görüşmeleri askıya alınan başvuru sahiplerinin yeniden planlanmasını içerecektir.  

Bu aşama tamamlandıktan sonra Konsolosluk Bölümü, Ulusal Vize Merkezi ile koordineli olarak, belge olarak tamamlanmış başvurular için yeni göçmen vize randevuları planlamaya devam edecektir. Konsolosluk Bölümü, başvuru sahiplerini, belge açısından tamamlanmış oldukları sıraya göre programlayacak ve hızlandırılmış randevular için kapasiteye sahip olmayacaktır. Başvuru sahiplerinin Büyükelçilik ile iletişime geçmelerine gerek yoktur; kendilerine randevu bilgileri ile doğrudan bilgi verilecektir.

Devam eden COVID azaltma önlemleri nedeniyle Büyükelçiliğin randevu kapasitesi azaltılacaktır. Konsolosluk Bölümü vize görüşmelerine devam ederken, başvuranların ve personelin sağlığı ve güvenliği ilk öncelik olacaktır. Başvuru sahipleri, gelecekte randevu iptalleri ve zamanlamada önemli gecikmelerle karşı karşıya kalabilirler.

Göçmen olmayan vize görüşmeleri COVID nedeniyle askıya alınmaya devam ediyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar