ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Kabine Toplantısından Yeni 'Destek Paketi' Çıktı


Kabine toplantısından yeni 'destek paketi' çıktı: Bir defaya mahsus hibe

Esnafa destek paketi: Bir defaya mahsus

Esnaflarımıza yönelik yeni bir destek programın müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu hibe programıyla salgın tedbirleri sebebiyle işlerine ara vermek mecburiyetinde kalan esnafımıza iki grup halinde destek olmayı amaçlıyoruz. Birinci grup kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler, hamamlar, kırtasiyeler, internet kafeler, lunaparklar gibi işletmeler yer almaktadır. Sayıları toplanda 235 bine ulaşan bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemeleri yapacağız.

Destek vereceğimiz ikinci grupta ise bakım, onarım, tamirat, kaporta işleriyle uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisat, hırdavat, müzisyen, oto yıkamacı, kuru temizlemeci, oyuncak, kozmetik, hediyelik eşya satıcıları, camcı, çilingir, bakırcı, kalaycı, ayakkabı, konfeksiyon, zücaciye, tuhafiye ve kurs işletmeleri yer almaktadır.

Bu gruba lokantalar, pastaneler, terziler, dondurmacılar, berber, taksici, minibüsçü, otobüsçü, pazarcılar da bu gruba dahildir. Bu gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi vereceğiz.

Böylece iki ayrı grup 1 milyon 384 binde fazla esnaf ve sanatkarımıza 4 milyar 622 milyon liralık bir kaynağı karşılıksız olarak veriyoruz. Salgından etkilenen tüccar, sanayici, büyük şirketler için de nefes kredisi adı altında kolaylık sağlayacak yeni adım atıyoruz. Detayları Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından açıklanacak destek programlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Çiftçilere Destek,

Ramazan ayı boyunca, 180 bin ton patates ve kuru soğanı üreticiden alarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıttık. Üreticimizin elinde bulunan çentiğin 15 bin tonunu da fiyatı yeniden belirleyerek toprak mahsulleri ofisi stoklarına dahil ettik. Kuraklık sebebiyle bazı ürünlerin rekoltelerinde azalma olacağı anlaşılmaktadır. Mevcut stoklarımız ve yeni mahsul ile birlikte hububat ve bakliyatta ülkemizin kendi ihtiyacını karşılama konusunda herhangi bir sıkıntısı olmayacaktır. Kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerin Ziraat Bankası'na veya Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan borçları ertelenecektir. 

Üretim maliyetleriyle gelişmeleri dikkate alarak belirlediğimiz 2021 yılı alım fiyatları ise şu şekildedir:

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin sert ekmekli buğday alım fiyatı 2 bin 250 liraya, arpa alım fiyatı 1750 lira, kırmızı mercimekte ton başına 5 bin lira, nohutta ise 4 bin 50 lira olarak belirlenmiştir.

Ton başına hububatta 275 lirayı, bakliyatta ise 910 lirayı bulan prim ve destekler verilerek üreticilerimizin giderlerine katkı sağlayacaktır. Açıkladığımız fiyatlar referans fiyat olacaktır. Aynı şekilde kabul edilecektir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar