ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Koronavirüs ''HİDROKSİKLOROKİ'' İlaçları Öldürüyor mu?

 

Koronavirüs İlaçları Öldürüyor mu?

#İlaçlarÖldürdüKocaİstifa

👉“New England Journal of Medicine” ve “Lancent” dergileri, Hidroksiklorokin’in koronavirüs tedavisinde ölüm oranlarını arttırdığını savundu ve içinde Türkiye’nin de olduğu ülkelerden veriler paylaştı.
 👉Sağlık Bakanlığı 7 Mayıs tarihinde güncellediği Covid-19 Erişkin Hasta Tedavisi rehberinden hidroksiklorokini çıkardı.

💅15 Nsan 2021 Tarihinde Sağlık Bakanı Koca aynı ilacı övüyordu..

''HİDROKSİKLOROKİ'' DETAYLARI;

Ölümlere neden olan Hidroksiklorokin ilacı için Sağlık Bakanı şöyle demişti:
"Bu ilacı bu kadar yaygın kullanan ikinci bir ülke yok. Dünya bu ilacın peşinde. Biz bir milyon kutuya yakın ilacı baştan stokladık"

TÜRKİYE VE DÜNYADA ''HİDROKSİKLOROKİ''

👉The Lancet dergisi, Covid-19'a karşı kullanılan hidrosiklorokin ilacı hakkındaki makaleyi geri çekti

“New England Journal of Medicine” ve “Lancent” dergileri, Hidroksiklorokin’in koronavirüs tedavisinde ölüm oranlarını arttırdığını savundu ve içinde Türkiye’nin de olduğu ülkelerden veriler paylaştı. 

Türkiye’deki verilerin 20 Aralık 2019 - 15 Mart 2020 tarihleri arasında, 3 hastanedeki 346 hastaya ait olduğu ileri sürüldü. “NEW England Journal of Medicine” ve “Lancent” dergileri, Hidroksiklorokin’in koronavirüs tedavisinde ölüm oranlarını arttırdığını savundu ve içinde Türkiye’nin de olduğu ülkelerden veriler paylaştı. Türkiye’deki verilerin 20 Aralık 2019 - 15 Mart 2020 tarihleri arasında, 3 hastanedeki 346 hastaya ait olduğu ileri sürüldü. 

👉Hidroksiklorokinin kullanımı tartışmalı

Plaquenil, Korokin, Kinovir, Neuquin gibi hidroksiklorokin etken maddeli ilaçlar, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkelerde Covid-19 tedavisinde kullanılıyordu. Ancak;bu ilaç kalp rahatsızlığı ya da ritim bozukluğu olanlarda kullanılmıyor. Herhangi bir yan etki durumununda doktora başvurulması gerektiği de belirtiliyor. 

Temmuz ayında yayınlanan bir başka çalışma da ilacın Covid-19 hastalarında ölüm oranını azalttığını söylüyordu. 

Ancak; bu araştırmada ilacın iyileşme olasılığı yüksek hastalara verildiği belirtiliyor. Hidroksiklorokin üzerine devam eden başka çalışmalar da varYani hidroksiklorokinin Covid-19 tedavisindeki etkisi üzerinde halen bilimsel bir konsensus bulunmuyor. Olası ciddi yan etkiler nedeniyle de doktor gözetiminde kullanılması gerektiğinin altı çiziliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce erken dönemdeki Covid-19 hastalarına verilen ilaca dair olumlu sonuçlar kaydedildiğini açıklamıştı

👉Sağlık Bakanlığı 7 Mayıs tarihinde güncellediği Covid-19 Erişkin Hasta Tedavisi rehberinden hidroksiklorokini çıkardı. Güncellenen rehberde tedaviler arasında sadece favipiravir yer alıyor.




👉Diğer ülkelerde hangi ilaçlar kullanılıyor?

Diğer ülkelerin koronavirüs tedavi protokolüne baktığımızda da, etkinliği üzerine bir dizi araştırma yürütülmüş ilaçlar yer alıyor. Bazı ülkelerin 29 Aralık 2020 itibariyle Covid-19 tedavisinde kullandığı bazı ilaçları aşağıdaki tabloda görmek mümkün:


KAYNAK:

Yorum Gönder

0 Yorumlar