ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Avrupa Parlamentosu (AP), “Türkiye'nin Tam Üyelik Müzakerelerini Askıya Aldı”

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği’ne (AB) “Türkiye ile tam üyelik müzakerelerini askıya alması” çağrısı yapılan raporu kabul etti. Dışişleri Bakanlığı karara tepki gösterdi.

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği’ne (AB) “Türkiye ile tam üyelik müzakerelerini askıya alması” çağrısı yapılan raporu kabul etti. üstünlüğü, insan hakları konularında Türkiye'ye sert eleştiriler yapılırken, "Türkiye'nin AB değerlerinden gün geçtikçe ve hızlıca uzaklaştığı" belirtilmişti. 

Kabul edilen raporda, "Parlamento, Türkiye'nin AB'ye tam üyelik müzakerelerinin resmi olarak askıya alınması çağırısı yapıyor" denilerek şu gerekçeler gösterildi: 

Üç ana alanda Türkiye’de yaşanan gerileme derin endişe kaynağı halini almıştır: 

👉Hukukun üstünlüğü ve temel haklarda yaşanan gerileme, 

👉Tersine işletilen kurumsal reformlar,

👉Çatışmacı dış politika ile açık bir AB karşıtlığı söylemi. 

💢Bu aşamada Türkiye’yi AB vizyonu konusundaki samimiyetini ve bağlılığını sorgulamaya çağırıyoruz.

T.C. Dışişleri Bakanlığı, karara tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İlişkilerin AB’ye üyelik temelinde olumlu bir gündem çerçevesinde yeniden canlandırılmasına yönelik çaba harcandığı bir dönemde, nesnellikten uzak söz konusu tavsiye kararının kabul edilmesi mümkün değildir" denildi. 

AB üyeliğinin, Türkiye için stratejik bir hedef olduğu belirtilen açıklamada, "Ülkemiz bu hedef doğrultusunda çalışmalarını kararlılıkla sürdürecektir" denildi. Kaynak:Sözcü

Yorum Gönder

0 Yorumlar