ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Çin, 2022 için planlanan uzay istasyonunun temel modülünü fırlattı

Devlet medyasının bildirdiğine göre, Çin Perşembe günü, 2022'nin sonunda tamamlamayı planladığı kalıcı bir uzay istasyonundaki üç mürettebat için yaşam alanı haline gelecek olanı içeren insansız bir modül başlattı.

"Tianhe" veya "Göklerin Uyumu" adlı modül, Çin'in en büyük taşıyıcı roketi olan Long March 5B'de 11: 23'te (0323 GMT) güneydeki Hainan adasındaki Wenchang Uzay Fırlatma Merkezi'nden fırlatıldı. .

Tianhe, hizmetteki diğer tek istasyon olan Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) ile rekabet eden, Çin'in kendi geliştirdiği ilk uzay istasyonunun üç ana bileşeninden biridir.

ISS, Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Avrupa, Japonya ve Kanada tarafından desteklenmektedir. Çin'in katılımı ABD tarafından yasaklandı.

Sonraki görevlerde Çin, diğer iki çekirdek modülü, dört insanlı uzay aracını ve dört kargo uzay aracını fırlatacak.

 Uzay istasyonu programı üzerindeki çalışmalar, on yıl önce bir uzay laboratuvarı Tiangong-1'in 2011'de ve daha sonra, Tiangong-2'nin 2016'da piyasaya sürülmesiyle başladı.

Her ikisi de Çin'in programın uzayda buluşma ve yerleştirme yeteneklerini test etmesine yardımcı oldu.

Çin, 2030 yılına kadar büyük bir uzay gücü olmayı hedefliyor. Ay ziyaretleri, Mars'a vidasız bir sonda fırlatılması ve kendi uzay istasyonunun inşası ile uzay programını hızlandırdı.

Buna karşılık, yirmi yıldan fazla bir süredir yörüngede olan yaşlanan ISS'nin kaderi belirsizliğini koruyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar