ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a Sert Eleştiri:

 

 

Katar Sevdası sizin gözlerinizi kararttı. Bu Bütçe Haramzadelerin Bütçesidir.

ETİKET: #KılıçdaroğluNeSöyledi 

💥"Bu bütçede işçiye bir şey yok! Çiftçiye bir şey yok! Emekliye bir şey yok! Bu bütçe bir faiz bütçesidir! Bu bütçe haramzadelerin bütçesidir!"
💥Soygun düzenini bitireceğiz! Allah'ın izniyle iktidara geleceğiz ve 5'li çetenin elindeki değerlerimizi derhal kamulaştıracağız!
💥18 yılda, bütçeden yapılan faiz ödemesi 492 milyar dolar. Her gün 75 milyon 573 bin 673 dolar faiz ödeniyor. Ben bu bütçe haramzadelere hizmet ediyor derken bunu kastediyorum.
💥İhaleyi yapan kim? Türkiye Cumhuriyeti Devleti. İhaleyi alan kim? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. İhale nerede yapılıyor? Türkiye’de. Neden ihalenin bedeli TL değil de ABD Doları? Siz nasıl yerli ve millisiniz? 



👉Bütçe görüşmelerinde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, salgın ve ihaleler üzerinden Erdoğan'a yüklendi. Kılıçdaroğlu, "Katar sevdası sizin gözlerinizi kararttı" dedi.
👉CHP lideri, konuşması esnasında 'aday ol o zaman' diye seslenen AKP'lilere "Benim aday olup olmayacağımı size kim söyledi" diye cevap verdi.
👉Hükümetin salgın politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı; Sağlık çalışanları 24 saat çalıştılar. Çocuklarını bile göremediler. Sağlıkçıların başarısını hep beraber alkışladık. Peki sağlıkçıların önüne hastaları gönderenler kimlerdi? Önlem almayan kimlerdi? Vatandaşlara yanlış bilgileri verenler kimlerdi? Defalarca söyledim, saygın bir devlet vatandaşına yalan söylemez. Doğru bilgiler vermediniz. Türk Tabipleri Birliği (TTB) söyledi, ‘ölüm sayısı çok daha fazla’ diye. TTB’yi neredeyse linç edecektiniz. Ne oldu? Doğruyu kim söyledi, TTB.
👉Hangi Gerekçeyle Avrupa'da Birinci olduk? Hastalığın önüne geçmek için önlem almak zorunda olan siyaset kurumu, hastayı iyileştirmek için çalışan da sağlık kurumu. Sağlık kurumu üzerine düşeni yaptı. Peki siyaset kurumu? Serbest bıraktı. Neden önlem almadınız?, hangi gerekçeyle mitingler düzenlediniz? Hangi gerekçeyle vatandaşları toplayıp kafalarına çay attınız? Hangi gerekçeyle salgın bu boyutlara ulaştı. Hangi gerekçeyle Avrupa’da birinci olduk?
👉Milli Olmanız Konusunda Endişeliyiz; Biz yerli ve milliyiz diyorsunuz. Yerli olduğunuz konusunda endişemiz yok ama milli olma konusunda endişeliyiz.
👉Varlık Fonu; Madem ki Türkiye Varlık Fonu orada, bu paralar nereye gidiyor. Değerli arkadaşlarım 170 milyarın denetlenmesi gerekiyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi adına Türkiye Varlık Fonu'nun denetlenmesi gerekiyor. Kısa vadeli borçları 2017'de 26 milyar liraydı. Hiç vicdanınızla sorguladınız mı bu para nereye gidiyor? Bu kadar fakir fukara var bu ülkede. Nereye gidiyor bu paralar söyleyin.
👉Tank Palet Fabrikası Peşkeş Çekildi; 128 milyar doları kimlere sattınız? 20 milyar dolar değil, 1 dolar olsa bile, bu memleketin namusudur. Bu memleketin bütün sırları orada. Katar tank yapsa, biz buradan yararlanacağız diyeceğim, Ethem Sancak’ın hangi tank yapma işi var bana söyler misiniz?
👉İkinci kararnameyi gizledi ben çıkardım ortaya. Neden gizlediniz? Orada çalışan işçiler ne diyordu; Tank Palet vatandır, vatan satılmaz diyordu. 9 Kasım 2018’de Savunma Sanayi Başkanlığı bir tweet atıyor; İlk Altay Tankı 18 ay sonra Kara Kuvvetleri’ne teslim edilecektir deniliyor. Nerede tank?, 18 ay sonra teslim edilecekti, bari bir oyuncak tank alsalardı. Fabrika gitti bir de üzerine tank yok. 25 yıllığına bedavaya verdiler. Neden dışarıdan mal alıyor, üretim de yapmıyor, üzerine yüzde 25 kar koyuyor, parasını alıyor. Peki nerede bu tank?
👉Bunlar 15 Temmuz şehitlerinin paralarına el koymadılar mı? Biz olmasaydık o paralar yok olacaktı. Daha garibi Beşiktaş’taki terör saldırısında şehit olanlarla ilgili de bağış kampanyası başlatıldı. 52 milyon lira para toplandı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar