ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

AKP döneminde İBB’de Paraları Ödenen İşler Ortada Yok

 


💥İBB yönetiminin yargıya taşıdığı AKP dönemine ilişkin ilk büyük yolsuzluk dosyasına konu olan web sitesi ve organizasyon işi için yapılan ödemelerle ilgili Teftiş Kurulu raporunda çarpıcı detaylar yer aldı. 

💥İBB’nin kendi şirketi olan Medya A.Ş’ye ihale ettiği iş kapsamında yapılması gereken işlerin hiçbirinin İBB’ye teslim edilmediği ancak ödemelerin yapıldığı belirlendi.


SÖZCÜ'nün gündeme getirdiği dosyaya konu olan ihaleyi İBB şirketi Medya A. Ş 26 milyon 585 bin liralık teklifi ile kazanmıştı.  İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ilk mazbatasını aldığı 17 Nisan 2019 günü kesilen fatura ile tartışma yaratan ihale konusu iş için yapılan ödemeler Teftiş Kurulu tarafından incelendi.

İşlerin tamamına yakınının sözleşmeye uygun olmadığı ve yapılan 15 milyon 458 bin lira tutarındaki ödemenin kamu zararı yarattığı belirlendi. Dönemin harcama ve ihale yetkilisi olan eski İBB Genel Sekreter Yardımcısı ve şu anki Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da aralarında bulunduğu  8 İBB görevlisi, 6  Medya A.Ş görevlisi ve 9 alt yüklenici şirketin yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar