ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Sosyal Medya Yasası

 

01 Ekim 2020 Tarihinde AKP ve MHP'nin teklifi ile TBMM'ne getirilen Yasalaşarak Yürürlüğe giren ''Sosyal Medyaya Sansür” olarak tanımlanmıştı. . Bu Yasaya Göre; 

💢Türkiye’den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcı (Twitter, Facebook, Instagram, WhatsApp) en az 1 kişiyi Türkiye’de temsilci olarak belirleyecek. Temsilci belirlemeyen ağ sağlayıcılara kademeli olarak para cezası verilecek. 6 aylık raporu Türkçe hazırlayarak BTK’ya bildirecek. İlk rapor için Ocak 2021 olan tarih Haziran 2021’e uzatıldı.

💢Yer sağlayıcılık bildiriminde bulunmayan veya yükümlülüklerini yerine getirmeyenler hakkında para ve reklam yasağı verilecek. 10 bin liradan 100 bin liraya kadar verilebilen idari para cezası, 100 bin liradan 1 milyon liraya kadar artırılacak. Cezanın aşamalarına göre bant genişliği daraltma cezası verilecek, %90’a kadar daraltma uygulanabilecek.

💢Sosyal medya platformlarına yeni tanım ve şirketlerin temsilci bulundurma zorunluluğu: Yabancı ve yerli sosyal medya platformları “sosyal ağ sağlayıcı” olarak tanımlanacak.

💢Kullanıcıların IP adreslerinin yanı sıra “port bilgisi” de temin edilebilecek.

💢Her sosyal ağ sağlayıcısının Türkiye'de bir temsilcisi bulunacak. Temsilci gerçek bir kişi olursa, bu temsilci Türk vatandaşı olmak zorunda olacak.

💢Kullanıcılar, mahkemeye gitmeye gerek kalmadan direkt olarak temsilciliklere kişilik hakkı ihlali ile ilgili başvuru yapabilecek

💢Sosyal ağ sağlayıcısı şirket, yapılan başvurulara 48 saat içerisinde dönüş yapmak zorunda olacak.

💢48 saat içerisinde dönüş yapmayan şirketlere 5 milyon TL para cezası uygulanacak.

💢Cezai yaptırım yerine getirilmezse 10 milyon TL para cezası.

💢Hukuka aykırı olarak mahkeme tarafından bildirilen içerik kaldırılmaz ise ortaya çıkacak olan maddi hasarı, sosyal medya sağlayıcı şirketler üstlenecek.


#HabereYorum
;
Madem böyle bir Yasa Çıkartacaktınız da 2015 Yılında Twitter Türkiye'yi Neden Kapattınız/Kapatılmasın Sağladınız? Şimdi Neden Temsilcilik Açmalarını İstiyorsunuz?


Yorum Gönder

0 Yorumlar