ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Hatay'da Yangın

GEÇMİÇ OLSUN ATAMIN KURTARDIĞI HATAY, NE ACILAR ÇEKTİN ÇEKMEYE DE DEVAM EDİYORSUN... BUNU YAPANLAR (Gerçek Failler ve Arkasındakiler) DİLERİM HAK ETTİKLERİNİ BULURLAR.... 😡😡😡

#HabereYorum 
Hatay Yangını ile ilgili durum netleşmeden, belge, haber , kaynak göstermeden paylaşım yapmayın..Yangının, #10EkimAnkaraKatliamı ile aynı güne denk gelmesi,.. tesadüf değil....

 Üstelik; dün sabahtan beri devam eden yangınlar....her nedense söndürülemiyor....sosyal medyada yer almıyor...Bugün bir algı operasyonu ve gündem değiştirme yapılıyor ÇOK MANİDAR VE DÜŞÜNDÜRÜCÜ .

HABER
09 Ekim 2020 Cuma Günü Sabah saatlerinde, Belen ve İskenderun ilçeleri arasındaki Sarımazı Mahallesi TOKİ ve İssume bölgesi arasındaki yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda yangın çıktı.

Belen ilçesi Fatih Mahallesi’nde bazı ikametlerde meydana gelen yangınlara, itfaiye ekipleri müdahale etti.

Bazı yerleşim yerlerinde hasara neden olan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Öte yandan yangına şiddetli rüzgar nedeniyle havadan müdahale edilmekte güçlük çekiliyor. 

İhbar üzerine Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince bölgeye helikopter, arazöz, su tankı ve dozer yönlendirildi.

Bazı yerleşim yerleri emniyet güçleri tarafından tedbir amaçlı tahliye edildi. Bir bina ile önünde duran araçlar yangın nedeniyle zarar gördü.

Alevler, İskenderun ilçesindeki Şekere ve İsmet İnönü mahalleleri ile bir antrepo sahasına sıçradı.

Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan alevler Belen'in Petek Mahallesinde bulunan bir siteye ulaştı. Alevler nedeniyle bir dairede tüp patlarken, bir binada alevlere maruz kaldı.

Bir otomobilinde kül olduğu yangında ekipler yerleşim yerlerini korumak için teyakkuza geçti.

Canlı yayında NTV'ye bağlanarak söndürme çalışmarını aktaran Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş "organize ve sabotaj ihtimali çok yüksek. Dün gece ikide soğutma çalışmalarını bitirdiğimiz üç yerde aynı anda tekrar yangın çıkması bunun planlı bir olay gibi olduğunu gösteriyor. Çok farklı noktalarda belki de eş zamanlı çıkan bu yangınlar için sadece rüzgarla yayıldı demek yetersiz" dedi

Yangının Hatay'ın birçok bölgesinde eş zamanlı çıkması kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "detaylı soruşturma" yapıldığını söylerken, yangını terör örgütü PKK'nın "Ateşin Çocukları" isimli oluşumu üstlendi.


Yorum Gönder

0 Yorumlar