ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Kanal İstanbul

 


İBB'yi eleştiren Ahmet Hakan'a vatandaşlardan tokat gibi cevap: Kanal İstanbul için de yazabilir misin bunu?

NOT:12 Ekim 2020 Günü (14:00-17.00) Türkiye Gündeminde 3. sırada yer aldı

İBB'yi eleştiren Ahmet Hakan'a vatandaşlardan tokat gibi cevap: #Kanalİstanbul için de yazabilir misin bunu?https://t.co/vqoc6HjEYZ@Habere_Yorum tarafından “Kanal İstanbul” https://t.co/vLk0XhVRSq

İSTANBUL HALKI, KANAL İSTANBUL'U

NEDEN İSTEMİYOR?

İBB’nin “Kanal İstanbul Değerlendirme Araştırması” başlığıyla ve 606 bin 317 yurttaşın katılımıyla düzenlediği Kanal İstanbul Anketi’nden yüzde 64,2’yle “hayır” çıktı.

-Ağaclar Kesilecek, Ormanlar Yok Olacak; Kanal İstanbul için 394.000 ağaç kesilecek. Bu 1,2 milyon kişinin 1 yıllık oksijeninin kaybolması demek. 458 hektar orman alanı 4071 hektar tarım alanı YOK OLACAK! Buna, yapılacak yerleşim yerlerinin yol açacağı ekolojik kayıplar dahil değil!Yol kenarındaki dikey bahçelere gösterilen 'hassasiyetten' fazlasını hak etmiyor mu acaba?

-İstanbul'un İçme Suyu İhtiyacı; Kanal İstanbul yapılırsa İstanbul'un su ihtiyacının yüzde 28.89’unu karşılayan Sazlıdere Barajı, Terkos Gölü, Küçükçekmece Lagünü yeraltı suları ile birlikte tuzlanacak. Bu kaynaklar 6 milyon insanın su ihtiyacını karşılıyor.

-Kanal İstanbul İçin Harcanacak Para, Başka Çok Önemli Konularda Kullanılabilir

-Boğazlar ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi; Gemiler Boğaz'dan 3400 dolar ödeyerek geçiyor, İktidar ise "Kanal İstanbul'dan geçen gemilerden 100 bin dolar alacağız" diyor. Panama Kanalı gemilerin yolunu 13 bin km, Süveyş ise 6 bin km kısaltıyor Kanal İstanbul ise -0- Neden 30 kat ücret ödesinler? https://tr.wikipedia.org/wiki/Montr%C3%B6_Bo%C4%9Fazlar_S%C3%B6zle%C5%9Fmesi

-Kanal İstanbul bölgedeki köy yaşamı ve çiftçiliği yok edecek; Çilingir, Sazlıbosna, Dursunköy, Baklalı köylüleri nesillerdir yaşadıkları yerlerinden edilecek.

-Balıkçılık; Balıkçılıkla geçinen Durusu, Karaburun ve Yeniköy köylülerinin kıyı ile ilişkisi kesilecek.

Yorum Gönder

0 Yorumlar