ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

ABD’de Gösteriler 16.Gününde





ABD'nin Minneapolis kentinde öldürülen George Floyd sonrasında ırkçılık ve polis şiddetine karşı sokağa çıkan ABD'liler, bu sefer de Atlanta'daki bir zincir fast food restoranı önünde polisin 27 yaşındaki Rayshard Brooks'u öldürmesiyle çılgına döndü. Yüzlerce gösterici işletmenin önünde protesto gösterisi düzenlerken binayı ateşe verdi.
ABD’de bir siyahın beyaz polis memurları tarafından öldürülmesi vakalarına bir yenisi daha eklendi. Atlanta’da yaşanan olayın ardından protestolar düzenlenirken, kentin emniyet müdürü istifa etti.
Cuma akşamı yaşanan olayda, bir fast-food restoranının araç servis kuyruğunda beklerken otomobilinde uyuyakalan 27 yaşındaki Rayshard Brooks’un, kendisine alkol testi yapmak isteyen bir polisle yaşadığı gerilim sırasında vurularak öldürüldüğü belirtiliyor.
Belediye Başkanı Keisha Lance Bottoms, olayın ardından kentin emniyet müdürü Erika Shields’ın istifasını kabul ettiğini söyledi.

ABD'nin başkenti Washington'da Beyaz Saray önünde ırkçılık ve polis şiddetini protesto eylemleri bugün de sürdü.

Başkentte 16'ıncı gününe giren protestolar barışçı bir havada devam ediyor. Beyaz Saray' a açılan, Washington Belediye Başkanı Muriel Bowser tarafından ismi ''Black Lives Matter'' (Siyahların Hayatları Önemlidir) olarak değiştirilen caddede düzenlenen eylemin öncekilere göre daha sakin geçtiği ve katılımın da daha az olduğu gözlendi.

İlk günlerde gerilimli olaylara sahne olan bölgede bugünse adeta festival havası vardı. Cadde boyunca kurulan tezgahlarda üzerinde ''Black Lives Matter'' yazılı tişört, şapka gibi ürünlerin satıldığı dikkat çekti.







Yorum Gönder

0 Yorumlar