ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

#HabereYorum 6 Mayıs Dünya ve Türkiye


06 MAYIS 2020 
DÜNYA VE TÜRKİYE 
GÜNDEMLERİ
GENEL
➤Türkiye, 
Korona virüs ile mücadelede 58.Gününe girdi. Vaka ve Ölüm Oranlarında belirgin bir azalış olmamakla beraber mevcut rakamsal verilere göre Hasta iyileşme Oranı %59,36 oranına yükseldi. 

➤Dünya;
-Dünyanın en riskli ülkeleri arasında yer alan; İspanya, İtalya,4-ABD,(New York), İngiltere, Fransa ve Türkiye'de belirgin bir olumlu gelişme yok.

-Dünyanın en riskli ülkeleri arasında yer alan diğer Ülkelerden;

İsviçre,%81,93'lük bir iyileşme oranı ile Korona virüs savaşını kazandığını söyleyebiliriz.
Almanya, Bugün, normale dönüleceği açıklanan Almanya, Önlemleri 5 Haziran'a kadar uzattığını açıkladı. Korona virüsü salgınına en erken müdahale eden Avrupa ülkesi olarak dikkat çeken Almanya'da corona virüsüne karşı alınan önlemlerin 5 Haziran'a kadar devam edeceği açıklandı. 
İran, Özellikle İyileşme Oranında Belirgin Bir Artış Var,%80,47. Verilere Göre Korona virüs ile savaşı kazanan üçüncü Ülke diyebiliriz.


TÜRKİYE
⏩En Riskli İller⏪
1-Zonguldak(1.806),2-İstanbul (788),3-İsparta (655),4-Rize (290), 5-Bayburt (280),6-Konya (273),7-Kocaeli (262), 8-İzmir

⏩TÜRKİYE GÜNDEMLER⏪

Fatih Tezcan hakim karşısında Atatürkçü oldu(Sözcü);
Sosyal medya hesaplarından Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği için yargılanan ve hakkında yakalama kararı bulunan Fatih Tezcan, Bodrum'da hakim karşısına çıkarıldı. Sorgusunda Atatürk'e hakaret etmediğini öne süren Tezcan, "Atatürk’e hakaret edene kadar bana küfür edin, daha iyidir, kabulümdür. Mustafa Kemal’e küfür veya hakaret etmek, Müslüman'ın öncelikle kendi davasına ihanetidir"dedi. Öte yandan Tezcan'ın Muğla Açık Cezaevin'de olduğu da anlaşıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu: CHP'ye karşı kampanya açacaklar, endişem yok; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, salgın döneminde tüm engellemelere karşın CHP'li belediyelerin "tarih yazdığını" belirterek, "Aslında yapılan engellemeler sadece tepki topladı, kamuoyundan. Ama belediye başkanlarımız kendi imkanlarıyla o engelleri aştılar" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisini hedef alan açıklamalarına da dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Önümüzdeki süreçte Erdoğan ve onun yapılandırdığı bütün kurumlar CHP'ye yönelik bir kampanya açacaklardır. Bundan hiçbir endişem yok. CHP'yi tasfiye edecekmiş. Kendi tasfiyesini hazırlıyor aslında" diye konuştu:


DÜNYA
1-İspanya,2-İsviçre,%81,93'lük bir iyileşme oranı ile Korona virüs savaşını kazandığını söyleyebiliriz.3-İtalya,4-ABD,(New York)5-İngiltere,6-Fransa,
7-Almanya,8-Türkiye,9-İran Özellikle İyileşme Oranında Belirgin Bir Artış Var,%80,47. Verilere Göre Korona virüs ile savaşı kazanan üçüncü Ülke diyebiliriz.

⏩DÜNYA GÜNDEMLER⏪
Son dakika… Almanya’dan flaş corona kararı: 5 Haziran’a uzatıldı
Corona virüsü salgınına en erken müdahale eden Avrupa ülkesi olarak dikkat çeken Almanya'da corona virüsüne karşı alınan önlemlerin 5 Haziran'a kadar devam edeceği açıklandı. Öte yandan Bild gazetesi de aynı evden iki kişinin dışarı çıkıp yemek yemesine izin çıktığını yazdı.


Almanya'da Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu biyoteknoloji firması BioNTech, Amerikan Pfizer ilaç şirketi ile geliştirdiği koronavirüs (Covid-19) aşı adayını ABD'de insanlar üzerinde test etmeye başladı.Pfizer'den yapılan açıklamada, "BNT162" adlı potansiyel aşının klinik denemelerinin Almanya'nın ardından ABD'de insanlar üzerinde test edilmeye başladığı duyuruldu.Testlerde aşı adayının bağışıklık sağlayıcılığı, devam eden çalışmalarda kullanılan 4 "mesajcı RNA" için uygun dozajın tespit edileceği belirtilen açıklamada, aşıların Maryland ve New York Üniversitelerinin tıp fakültelerindeki deneklere uygulandığı kaydedildi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar