ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Dünya Basın Özgürlüğü Günü Kutlu Olsun


Ülkemizde medya üzerinde baskılar iyice yoğunlaştı. Tutuklu gazeteciler, cezaevinde olmayanlara da hapis ve para cezası ile baskı uygulanıyor. Diğer taraftan, İktidara destekleyen, tetikçilik yapan, Yalan haberler ile halkı kandıran, Milleti bölen hatta Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden ve hakaret edenleri destekleyen ... Yandaş Medyaya ise hiç bir işlem yapılmıyor.
Üstelik, Sosyal Medyada da aynı baskı ve uygulamalar var ve artarak devam ediyor.
Ülkemizde Gazetecilerin tutuklanmadığı, şiddet görmediği, haberlerin sansüre uğramadığı, gazete ve TV kuruluşlarına sudan sebeplerle cezaların uygulanmadığı; özgür bir Türkiye umuduyla medya ve basın emekçilerinin #DünyaBasınÖzgürlüğüGünü Kutlu Olsun

GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR.
#HabereYorum

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü’nde çağrı yaptı: Tutuklu gazeteciler bir an önce serbest bırakılmalı;TGC, yazdıkları haber nedeniyle tutuklu olan gazeteciler için ‘özgürlük’ istedi. TV ve gazetelere kesilen cezaları hatırlatıp, “Gazetecilik suç değildir. Yargı bağımsızlığı işlemiyor. Ülkemiz bu ayıplardan arındırılmalı. Bunu gerçekleştirmesi gereken de iktidarlardır” dedi.
Paris merkezli Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü 2019 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'ni yayımladı. Türkiye listede 157'nci sırada. Türkiye 2018 yılında da 180 ülke arasında 157'nci sırada yer almıştı.
RSF, "en büyük medya grubunun hükümet yanlısı bir holding tarafından satın alındığı Türkiye'de kalan birkaç eleştirel yayın organının üzerindeki baskının da sürdüğünü" belirtti. Raporda, "dünyada en fazla profesyonel gazetecinin hapiste olduğu ülke konumundaki Türkiye'nin sistematik olarak önleyici gözaltıya ve bazen müebbete kadar varan uzun hapis cezalarına başvurduğu" ifade edildi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar