ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Koronavirüs (Covid-19) Haftalık Veri Analizi

HAFTALIK VERİ ANALİZİ

Nüfus Oranları Baz Alındığında En Riskli Ülke İspanya'nın olduğunu görmekteyiz;

İspanya'da her Bin kişiden 4'ü enfekte, vaka ve ölüm oranları bir hayli yüksek. iyileşme Oranı %38,80 olan İspanya'da   İyileşme Oranın En Az  %50'nin üzerine çıkması gerekiyor.

Covid-19'un İspanya'da kontrol altına alındığını söylemek için, İyileşme Oranının %90'larda görülmesi gerekir. iyimser bir durum, Kritik Ülkelerin İyileşme Oranları her geçen gün artıyor. Bu durum ümit verici!

En Riskli Ülkeler;
1- İspanya, 2-İsviçre,3-İtalya, 4-ABD, 5-Almanya, 6-Fransa, 7-İngiltere, 8-İran, 9-Türkiye

ABD, Dünya Genelinde 4.sırada olmasına karşın, Kritikliği hızla artma eğiliminde, başta New York ve New Jersey  Eyaletleri olmak üzere durum her geçen gün kritikleşiyor.
NewYork, ABD'nin Toplam Vakalarının ortalama 3'de Birine eşit. Aşağıda tablo New York Eyaletini Yeterince Özetliyor. Eyalette, Kritik Durum Devam Ediyor. Her 100 Kişiden 1 Kişi Enfekte

Sonuç Olarak;
1-Koronavirüs (Covid-19) Pandemisinin Dünya Genelinde Kontrol Edilebildiğini Söyleyebilmek için Dünya İyileşme Oranın en az %60 üzerinde ve Yükselen bir grafik olması gerekir.
2-Ülkeler Bazında ise, Ülkelerin Nüfusları kesinlikle verisel analizlere dahil edilmeli,
3-Ülke Bazında Pandeminin Kontrol Altında olduğunu Verisel Söyleyebilmek için Ülke İyileşme Oranın en az %80 ve yükselen bir Grafik olması gerekir.
4-Şu an İçin Dünya İyileşme Oranı %24,89 çok düşük bir oran. Dünya Genelinde risk Devam ediyor.
5-Ülkeler bazında Çin (İyileşme Oranı:%93,44) ve Güney Kore(İyileşme Oranı:%75) İçin Pandeminin Kontrol Altına alındığını Verisel rakamlar Gösteriyor...
ÇİZELGE-1

ÇİZELGE-2

ÇİZELGE-3


Yorum Gönder

0 Yorumlar