ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Kaftancıoğlu’na Soruşturma; #AdaletBununNeresinde


İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un avukatının, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında “suçu ve suçluyu övme, suça teşvik” iddiasıyla yaptığı suç duyurusu üzerine yeni bir soruşturma başlattı.

Günlerdir sosyal medyada hedef gösterildiğini söyleyen CHP İl Başkanı, böyle bir soruşturmanın başlatılmasının saçma olduğunu ama yine de şaşırmadığını söylerken henüz tebligatın kendisine ulaşmadığını belirtti.

Canan Kaftancıoğlu’na yönelik soruşturma başlatılmasına kadar giden süreç, Cumhuriyet gazetesinin 14 Nisan’da yaptığı, ‘‘Boğaz’da kaçak var’’ haberiyle başlamıştı

Aslında Ne Olmuştu; 

Cumhuriyet Gazetesi, Fahrettin Altun’un Kuzguncuk’taki evinin yanındaki alanın İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldığını yazıyordu.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı’nın avukatı ise 8 Nisan’da söz konusu arazi için yapılan ihaleyi temsilcisi aracılığıyla en yüksek teklifi veren müvekkili ile Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü arasında sözleşme imzalandığını, arsa üzerinde bahçe düzenlemesi dışında herhangi bir düzenleme olmadığını, habere konu olan çardağın sökülerek kaldırıldığını, hukuka aykırı bir işlem olmadığı için belediyenin herhangi bir zabıt tutmadığını söylemişti.
Bu arada, İstanbul Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği, Altun’un avukatının başvurusu üzerinde 17 Nisan’da habere erişim yasağı getirmişti.

İnşaatın devam ettiği yönünde şikayetler gelince, Üsküdar İlçe Başkanı’nın olay yerine gittiğini dile getiren CHP İstanbul İl Başkanı, haberlerde iddia edildiği gibi ilçe başkanının polislerle diyaloğa girmediğini, Altun ailesinin evini de fotoğraflamadığını söyledi.
Yandaş Medyada Haberin Yansıması;
  1. Hadi Özışık: Fahrettin Altun yalanları ve Aytun Çıray'ın muhalefeti! (Gazeteciler), 
  2. Süleyman Özışık'tan Cumhuriyet'in Fahrettin Altun haberine sert tepki haysiyetsizlik (İnternet Haber) 
  3. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’un ardından şimdi de eşi Fatmanur Altun yalan haberlerle hedef alınıyor! (Sabah)
  4. Kanal D Ana Haber bültenin sunucusu Buket Aydın, Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un eşi Fatmanur Altun'a sahip çıktı. Aydın, basında çıkan haberlere tepki göstererek Altun’u kendi evine davet etti. 
  5. Fahrettin Altun'u hedef almışlardı! Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Cumhuriyet Gazetesi ve Canan Kaftancıoğlu’na yeni yalanlama.(A Haber)
  6. Kaftancıoğlu'na da Altun soruşturması açıldı (Takvim)
Eleştiri ve Yorumlar;
  1. Fahrettin Altun’un 258 liraya kiraladığı Vakıflar'a ait arazi haberine erişim engeli (T-24)
  2. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün 'en yüksek teklifi vermişti' dediği Fahrettin Altun'un ödediği kira bedeli 258 TL!(T-24)
  3. İşine gelmeyince ‘terör’CHP’den yasalara uymayan Fahrettin Altun’a değil, Cumhuriyet’e soruşturma açılmasına tepki (Cumhuriyet)
  4. CHP, “Fahrettin Altun skandalını” Meclis’e taşıdı (Cumhuriyet),
  5. Cüneyt Özdemir'in 'Fahrettin Altun'u savunun' çağrısına sadece Hürriyet yazarı destek verdi (Gerçek Gündem),
  6. Akşener'den 'Fahrettin Altun' tepkisi
  7. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhuriyet gazetesinin Fahrettin Altun'la ilgili haberine terör soruşturması açılmasına tepki gösterdi: Balık baştan kokar. (Birgün)
  8. İYİ Parti'li Çıray'dan Altun'a: Hassas ise kaçak inşaat işine girmesin. (Cumhuriyet)
  9. İnce'den Altun'a: Buzdolabı konuşmaya başlamış (Cumhuriyet),
HabereYorum; Asıl suçlu Kim? Bir tarafta Devletin ve Milletin Malını Gasp edenler, diğer tarafta bu haksız hukuksuz olayı Aydınlatmaya çalışanlar. Haberi Yapan Cumhuriyet Gazetesinin konu ile ilgili haberine erişim engeli getirilirken ve Canan Kaftancıoğlu hakkında jet hızıyla  soruşturma. 

#AdaletBununNeresinde
  1. Vakıflar Genel Müdürlüğü Hakkında Neden Soruşturma Açılmadı?
  2. Fahrettin Altun'un İletişim Başkanlığı Görevini Nasıl yapıyor? Sorgulanmalı, Araştırılmalı,
  3. Cumhuriyet'in Haberine Neden Erişim Engeli? Haber Doğru, bunu Vakıflar ve Fahrettin Altun'un Avukatı da doğruluyor. 
  4. Neden Olayın üstü örtülmeye çalışılıyor ve soruşturulması gerekenler değilde bunun aydınlatılmasına gayret gösterenler suçlanıyor.
  5. Üstelik olayın Terör Soruşturulması kapsamına sokulması akıl durması..
  6. Devlet Böyle Yönetilmez..Devlet Adamlığı bu şekilde olmaz..
  7. Türkiye Cumhuriyet Savcıları; iktidarın, Belli Partilerin, Belli Kişilerin.... Cumhuriyet Savcıları Olamaz, olmamalı ; Türkiye Cumhuriyeti Adına Türk Milleti Adına Hareket etmelidir. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar