ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

New York Eyaleti'inde Durum Çok Kritik Boyutlarda Her Bin Kişiden 7'si Enfekte,


Asya’da corona virüs salgını etkisini iyice azaltırken, en fazla ölümün yaşandığı İtalya’da da ölüm oranları giderek düşüyor.

Ancak; salgının merkezi halini alan ABD’de, özellikle New York Eyaletinde  vakaların ve can kayıplarının önüne geçilemiyor. 

ABD'nin 19,54 Milyon nüfusu ile üçüncü en büyük eyaleti olan New York Eyaleti'nde, şu ana kadar 130 Bin 689 kişi enfekte oldu ve 4 Bin 758'de Ölüm gerçekleşti.New York Valisi 
Andrew Cuomo,  New York eyaletindeki Corona enfeksiyonu vaka sayısının son 24 saatte yüzde 7 artış göstererek 130 bin 689'a ulaştığını,Corona virüsü salgınının, Amerika'da en etkili olduğu ve ve en çok can aldığı eyalet olan New York'ta kritik durumun en üst seviyede olduğunu söyledi.

Günlük ortalama 8 Bin 500 kişinin enfekte olduğu eyalette 1 Milyon kişiden 6 bin 701 kişi enfekte. Bu oran Dünya ortalamalarının çok çok üzerinde 

Şu ana kadar 13 Bin 366 kişi iyileşirken, 112 Bin 565 Hastanın 4 Bin 504'ünün durumunun kritik olduğu ve bunların çoğunluğunun hastanelerde yoğun bakım altında tutulduğu görülmektedir. 












Salgınının merkezi haline gelen New York şehrinde, hastanelerin kapasitesi yetersiz kaldı. Çözüm olarak morg kapasitesi ek çadır ve mobil morglarla artırıldı.

New York Meclisi Sağlık Komisyonu Başkanı Mark Levine, Twitter hesabından koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin her gün artması sebebiyle ölenlerin geçici bir süre parklara gömülebileceğini söyledi.

Levine,''Tüm gözler hayatımızı kurtarmak için savaşırken şu anda hastanelerimizde. Ancak çoğu kişi için coronavirus , savaş başka bir yerde gerçekleşecek: ev. Bu konuda muhtemelen birçok sorunumuz var.


Sadece en ciddi vakaların % 20'si hastaneye yatırılması gerekir. Geri kalanımızın evde kalması ve dinlenmemiz ve değerli tıbbi kaynakları tasarruflu kullanmamız kaçınılmazdır.
New York’ta salgın nedeniyle sağlık sistemi ile morg ve cenaze evlerinin sınırlarının zorlandığını belirten Levine, “11 Eylül’e eşdeğer bir durumla uğraşıyoruz. Hastane morgları, cenaze evleri, mezarlıklar da öyle. Daha fazla kaynağa ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı''

Mevcut durumu rakamlarla analiz ettiğimizde New York Eyaletinde Koronavirüs Covid-19 Pandemisinin ciddi boyutlarda olduğunu görmekteyiz. 


Şu an için için her Bin kişiden 7'sinin enfekte olduğu  Eyalette, bir taraftan günlük olarak ortalama 8 Bin kişi enfekte olurken, iyileşme oranı ise oldukça düşük (%10,23).


 Rakamsal Veri Analizi de durumun vahametini doğruladığını göstermektedir.

Coronavirüs salgını sonrası New York sokakları adeta bir film setine döndü.




https://habereyorum-bayrak.blogspot.com/ https://www.youtube.com/channel/UC5K576Mx5iaUELOpwU-4tQA https://twitter.com/Habere_Yorum https://www.facebook.com/HABEREYORUM/ https://www.instagram.com/habere_yoru... https://www.pinterest.com/mevltbayrak/
#07Nisan #07Nisan2020, #ABD a, #Corona #covid19 #HabereYorum #Dünya, #İspanya, #İtalya, #Korona, #Koronavirüs, , #WHO, #World

#ZorGünler  #Newyork  #Broklyn #BroklynHastanesi, Koronavirüs, #Koronavirüs, #ABD #Covid19 

Yorum Gönder

0 Yorumlar