ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Hidrojende Gelecek on yıl içinde% 50'ye varan maliyet düşüşü elde edilebilir


Brüksel, 20 Ocak 2020 - Hidrojen Konseyi tarafından bugün yayınlanan yeni bir rapor olan Hidrojen Rekabet Gücü: Bir Maliyet Perspektifi, hidrojen çözümlerinin maliyetinin önümüzdeki on yıl içinde daha önce beklenenden daha kısa sürede düşeceğini gösteriyor. Hidrojen üretiminin, dağıtımının yanı sıra ekipman ve bileşen üretiminin artması devam ederken, geniş bir uygulama yelpazesi için maliyetin 2030'a kadar% 50'ye kadar düşeceği ve hidrojenin diğer düşük karbonlu alternatiflerle rekabet edebileceği ve bazı durumlar, hatta geleneksel seçenekler.
Çalışma, gerçek sektör verilerine dayanmaktadır ve 30 şirketten 25.000 veri noktası titiz bir metodoloji kullanılarak toplanmış ve analiz edilmiştir. Veriler toplandı ve McKinsey & Company tarafından analitik destek sağlandı ve dört temel coğrafyada (ABD, Avrupa, Japonya / Kore ve Çin) hidrojen değer zincirinin tamamını temsil ediyor. Aynı zamanda tanınmış hidrojen ve enerji geçiş uzmanlarından oluşan bağımsız bir danışma grubu tarafından gözden geçirilmiştir.
Rapor, farklı hidrojen uygulamalarında önemli maliyet düşüşlerinin beklendiğini göstermektedir. Uzun mesafeli ve ağır hizmet taşımacılığı, endüstriyel ısıtma ve ağır küresel hammadde gibi birlikte küresel enerji tüketiminin yaklaşık% 15'ini oluşturan 20'den fazla kişi için hidrojen yolu, seçimin karbondan arındırma seçeneği olarak görünür - maddi bir fırsat . Rapora göre, bu maliyet yörüngesi esas olarak üç ana maliyet faktörünü olumlu yönde etkileyen ölçeklendirme ile ilişkilendirilebilir:
1. Düşük karbon ve yenilenebilir hidrojen üretme maliyetinde güçlü düşüş;
2. Daha yüksek yük kullanımı ve altyapı kullanımı üzerindeki ölçek etkisi sayesinde daha düşük dağıtım ve yakıt ikmali maliyetleri; ve
3. İmalatın ölçeklendirilmesi altında son kullanım ekipmanı için bileşenlerin maliyetinde dramatik düşüş.
Bu fırsattan yararlanmak için, kilit coğrafyalarda destekleyici politikalar ve hidrojen rekabetçiliğini artırmak ve elde etmek için 2030 yılına kadar yaklaşık 70 milyar dolarlık yatırım desteği gerekecektir. Bu rakam oldukça büyük olmakla birlikte, yıllık küresel enerji harcamasının% 5'inden azını oluşturmaktadır. Karşılaştırma için, Almanya'daki yenilenebilir enerjilere sağlanan destek 2019'da yaklaşık 30 milyar dolardı.
“2020 enerji için yeni bir çağın başlangıcını işaret ediyor: hidrojenin küresel enerji sistemimizin bir parçası olma potansiyeli bir gerçeklik haline geldiğinden, daha az emisyon ve daha fazla güvenlik ve esneklik bekleyebiliriz. Bu, hidrojenin on yılını açıklıyor ”dedi. Air Liquide Başkanı ve CEO'su Benoît Potier ve Hidrojen Konseyi Eş Başkanı. “Hidrojen ile temiz bir enerji geleceği düşündüğümüzden daha yakın, çünkü endüstri kilit teknoloji sorunlarını ele almak için çok çalışıyor. Bu rapor, hidrojen rekabetçiliğini tam olarak elde etmek ve acilen ihtiyaç duyduğumuz dekarbonizasyonu sağlamak için büyütmenin yolunu gösteriyor. ”
Hyundai Rapor Başkanı Euisun Chung, “Hidrojen Konseyi, raporun bulgularının, hidrojenin günlük yaşamları güçlendirme potansiyeli hakkında kamuoyunun farkındalığını artırmakla kalmayacağına, aynı zamanda hidrojen ekonomisinin maliyet nedeniyle ulaşılamayacağı efsanesini de ortadan kaldırdığına inanıyor” dedi. Motor Grubu ve Hidrojen Konseyi Eş Başkanı. “Küresel iklim hedeflerimize yüzyılın ortalarına kadar ulaşacak ve hidrojenin faydalarından yararlanacaksak, şimdi harekete geçme zamanı.”
McKinsey & Company Kıdemli Ortağı Bernd Heid, “Sektörden elde edilen gerçek maliyet verilerine dayanarak, analizler 2030 yılına kadar bir dizi hidrojen çözümünün rekabetçi olabileceğini gösteriyor.” Diyor. “Analiz edilen 35 kullanım durumundan, ölçekli hidrojen, çelik endüstrisi ve mevcut binalar için ısıtma gibi 22 kullanım durumunda en düşük maliyetli düşük karbonlu çözüm olabilir. Ayrıca 9 kullanım durumunda fosil bazlı çözümleri ölçeklendirebilir - örneğin ağır yük taşımacılığı ve trenlerde. ”
Bugünün raporu, Hidrojen Konseyi'nin bu yıl Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Fransa'yı seçtiği yıllık toplantısında 80'den fazla CEO ve diğer üst düzey yöneticilerin huzurunda hazırlandı! Zirve ve Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu. CEO etkinliği, bu endüstri liderlerini hidrojene olan bağlılıklarını yinelemek ve gelecek yıllarda hidrojeni büyütme yolunu belirlemek için bir araya getirdi.
Raporun tamamını okuyabilir burada .
Hidrojen Konseyi Hakkında:Hidrojen Konseyi, hükümetler, endüstri ve yatırımcılar arasındaki işbirliğini teşvik etmek ve dünya çapında hidrojen çözümlerinin dağıtımını hızlandırma konusunda rehberlik sağlamak için küresel erişimini kullanan CEO liderliğindeki bir kuruluştur. Konsey, kapsamlı bir hidrojen ekonomisi oluşturan ve küresel olarak hidrojen algısını değiştiren bir iş piyasası görevi görür. Ayrıca Hidrojen Konseyi, kilit coğrafyalarda düzenleyici savunuculuk fırsatlarını belirlerken, güvenlik standartları için bir kaynak ve yatırım topluluğu için bir muhatap olarak hizmet vermektedir. Büyük çokuluslu şirketler, yenilikçi KOBİ'ler ve yatırımcılar dahil 81 üyeli koalisyon, toplamda 18,7 trilyon € 'dan fazla ve dünya çapında 6 milyona yakın işin toplam gelirini temsil ediyor. Daha fazla bilgi için www.hydrogencouncil adresini ziyaret edin.
Hidrojen Konseyi Basın Ofisi:
Ciel Jolley, +32 2287 09 30 - Ciel.Jolley@fticonsulting.com
Amber Glenn, +1 202 346 8871 - amber.glenn@fticonsulting.com

Yorum Gönder

0 Yorumlar