ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Suriye Gelişmeler




Rusya'dan ABD'ye petrol kaçakçılığı suçlaması; Amerikalılar, Suriye’de çekildikleri yerlere neden dönüyor?  Bu konuyla ilgili Rusya’dan açıklama geldi;; Rusya: ABD, IŞİD'le mücadeleyi bahane ederek Suriye'de petrol kaçakçılığı yapıyor.

Beşar Esad, YPG'nin çekilmesi Şam'ın o bölgenin kontrolünü sağlamasına yardımcı olacak. YPG'den silahlarını derhal bırakmalarını istemeyeceğiz. ABD Başkanı Trump, şeffaflık anlamında en iyi başkan. Ayrıca, Türkiye’nin oluşturmayı planladığı güvenli bölgeyle ilgili konuştu: "Ankara'nın aldığı toprakları ennihayetinde Suriye ordusu geri alacak"

Rusya -Türkiye ortak devriyesi sona erdi: 9 araçlık konvoyla 110 kilometreden daha uzun bir güzergahta gerçekleşen devriye  yaklaşık 4 saat sürdü

Milli Savunma Bakanlığı: Suriye'de, Rusya'yla ilk ortak devriye tamamlandı.

Bu Kapsamda Kuzey Irak’da, Türk Mallarına Boykot; Bölge esnafı alternatif olarak İran mallarına yöneldi.

#HabereYorum:
ABD Güçleri halen daha Kuzeydoğu Suriye’de özellikle PYD’nin elinde bulundurduğu Petrol Kuyularında yoğunlaşmış durumda. Diğer taraftan; Esad’ın Trump ile ilgili açıklamaları sanki ABD ile gizli görüşmeler yapılıyor imasını veriyor. Bu arada Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunan Türkiye’nin, doğrudan Şam Rejimi ile görüşmesi yerine 3. Taraf (Rusya) ile görüşmeyi tercih ediyor. Halbuki aracı ülkelere gerek kalmadan Şam rejimi ile Türkiye doğrudan görüşmesi gerekir.

Ulusal ve Uluslararası Haberler

Yorum Gönder

0 Yorumlar