ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Şam'da İki Kişi Öldü, İsrail Suriye'de Hava Saldırısı Düzenledi



İsrail ordusu, füze savunma sisteminin Salı günü Suriye'den İsrail'e doğru dört roket attığını söyledi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu Çarşamba günü erken saatlerde “Bizi kim incitirse onu inciteceğimizi açıkça belirttim” dedi.

“Bu, İsrail’de bir roket fırlatılmasının ardından İran El Kudüs kuvvetinin askeri hedefleri ve Suriye’deki Suriye askeri hedefleri karşısında bir gecede yaptığımız şeydi” dedi.

Seçkin Kudüs Gücü, İran'ın Devrim Muhafızlarının (IRGC) denizaşırı kolu.
Twitter'da İsrail askeri sözcüsü Teğmen-Albay Avichay Adraee, savaş uçaklarının, havadan havaya füzeler, karargahlar, silah depoları ve askeri üsler de dahil olmak üzere düzinelerce hedefe saldırdığını söyledi.

Suriye’deki devlet haber ajansı SANA, İsrail’in Şam’a yapılan hava saldırısında da birkaç kişinin yaralandığını söyledi.

İsrail, Suriye’de İran’ın hedeflerine karşı kalıcı bir askeri varlık oluşturma çabalarına ve Tahran destekli Lübnan milisleri Hizbullah’a yapılan ileri düzey silah sevkiyatlarına karşı yüzlerce saldırı gerçekleştirdiğini,  İran'ın Suriye'deki gerçek sebebinin en iyi kanıtı.  İran'ın konumu, İsrail'in güvenliği, bölgedeki istikrar ve Suriye rejimi için bir tehdit oluşturuyor ”dedi.
Kaynak;Reuters

HABERE YORUM
İsrail'in son günlerdeki agresif tavırları, İran'daki Gösterilerle bağlantılı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar