ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Amerikan Askerleri, Rimelanda Bulunan Petrol Sahalarında Nöbet Tutuyor.



Amerikan Askerleri, Rimelanda Bulunan Petrol Sahalarında Nöbet Tutuyor.


Rusya'dan ABD'ye petrol kaçakçılığı suçlaması; Amerikalılar, Suriye’de çekildikleri yerlere neden dönüyor? Bu konuyla ilgili Rusya’dan açıklama geldi;; Rusya: ABD, IŞİD'le mücadeleyi bahane ederek Suriye'de petrol kaçakçılığı yapıyor. Suriye'de Petröl Kaynaklarının %80'nini PYD Kontrol Ediyor. şu an için ABD Askerleri de onlara destek veriyor ve Koruma sağlıyor.
GÜNCELLEME 06 Kasım 2019
Trump, Suriye’deki Petrol Sahaları İçin Genişletilmiş Askeri Denetimi Onayladı

AP haber ajansının, ABD’li yetkililere dayandırdığı iddiaya göre, Donald Trump Suriye'nin doğusundaki petrol sahalarını güvence altına almak için bölgede genişletilmiş askeri operasyona onay verdi. Onay, Trump’ın savunma yetkilileriyle cuma günü yaptığı toplantının ardından geldi.

Bu yeni plana göre ABD askerleri, Kürt güçlerin kontrolündeki Deyr ez Zor ile Haseke arasında yaklaşık 150 kilometrelik bir alanda kontrol sağlayacak.

Bölgedeki güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre, kısa bir süre önce Suriye'nin kuzeyinden çekilme kararı alarak Irak'a geçen ABD askerleri, petrol için tekrar Suriye'ye dönüyor ve ülkenin kuzeyindeki petrol bölgesi olan Deyr er Zor, Rakka ve Rimelan bölgelerindeki askeri varlığını artırıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar