ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

AKP'de İl Başkanları İstifa Ediyor,



İktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), 7. Olağan Büyük Kongre sürecini, 28 Kasım-15 Aralık'ta yapılması planlanan "delege seçimi" ile başlatıyor ve 2020 yılı sonunda tamamlamayı hedefliyor. Ancak AKP'de kongre takvimi başlamadan önce, genel merkezin talimatı doğrultusunda il başkanlıklarından arka arkaya istifalar gelmeye başladı.

İl başkanlarının, genel merkezin talebi doğrultusunda istifa ettiği belirtilirken, 2017 anayasa referandumundan sonra birçok belediye başkanının istifasına gerekçe gösterilen "metal yorgunluğu" yerine, "tazelenme, yenilenme" ihtiyacı vurgusu yapılıyor.

Erdoğan'ın muhaliflerine göre ise bu istifaların altında, yeni kurulacak partilere geçişleri "perdeleme" amacı yatıyor.

AKP'nin teşkilatlardan sorumu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla kongre takvimini açıklarken, önümüzdeki günlerde bazı il başkanlarının da istifa edeceğini duyurdu.

Bu açıklamadan kısa süre sonra da Kütahya, Manisa, Kırşehir, Amasya, Siirt, Iğdır, Balıkesir, Çanakkale il başkanları, genel merkezin talebi doğrultusunda görevlerini bıraktıklarını açıkladı.
BBC
HABERE YORUM
Sadece Genel Merkezin Talimatı ile değil kendiliğinden istifa eden ve AKP Üyeliğinden ayrılanların sayıları her geçen gün artıyor. Bu durum Yeni Kurulacak Partiler ve AKP Genel Merkezinin talimatları doğrultusunun dışında Son gelişmeler ve AKP’nin içinde bulunduğu durumdan kaynaklanmaktadır. 

Çünkü;  AKP’nin, 17 Yılda Türkiye’yi getirdiği durum hiç de iç açıcı değil. AKP, bir taraftan kendi içindeki #çözülme'yi önlemeye çalışırken, diğer taraftan muhalefeti bölmeye çalışıyor. Her ikisinde de başarılı olamayacak.

BU KONUDAKİ TÜM YAZILAR⏩⏩⏩ AKP NEREYE

Yorum Gönder

0 Yorumlar