ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Trump: IŞİD Lideri Ebubekir El-Bağdadi Öldü, Biz Artık Suriye'deki İşimizi Bitirdik


Trump, yaklaşık iki saat süren operasyonu açıkladı; 

"Gece saldırısı gerçekleştirildi. 8 helikopter kullandık. Kuzey Suriye’de bu misyonu en iyi şekilde yaptık. Operasyonda herhangi bir personel hayatını kaybetmedi. Tünelde İntihar yeleğini patlattı ve üç çocuğu da hayatını kaybetti. Operasyonu yaklaşık 2 saat içinde gerçekleştirdik."
Trump operasyondan Türkiye'nin ve Rusya'nın haberi olduğunu söyledi.

Rusya, Türkiye ve Irak'a teşekkür eden Trump, "Türkiye bizim oraya gideceğimizi biliyordu. Onların hava sahalarının üzerinden de geçtik. Alçak bir şekilde uçmak zorunda kaldık. Ruslara haber verdik. Ancak onlar tam olarak misyonun amacını bilmiyordu. " dedi.

" Bagdadi operasyonunun iki hafta önce başladığını belirten Trump, "Çok iyi insanlarla birlikte çalıştık. Bagdadi çok hızlı bir şekilde yer değiştiriyor. Yanında çok nakit para vardı. Tamamen teknoloji üzerinden hareket ettik. Yerini bulduğumuzda çatışma yaşandı. Çok sayıda kişi öldü. Operasyonda sadece köpeğimiz yaralandı." dedi.


HabereYorum

Bu operasyonda, muhtemelen İncirlik Üssü kullanıldı. 

Diğer Taraftan Bu Operasyon, 
ABD-Türkiye arasında Güvenlikli Bölge görüşmeleri esnasında planlandığını IŞİD ile Türkiye'ye biçilen misyondan anlıyoruz. Bakınız>> rkiye’ye büyük sorumluluk:

Trump, ''Biz Artık Suriye'deki İşimizi Bitirdi'' derken aslında IŞİD'in görevini tamamladığını ima etmiştir. ABD'nin Suriye'de halen işi bitmemiştir. Şu anda sahada özellikle PYD'nin elinde bulundurduğu Petrol Kuyularının korunmasında ona destek veriyor. Bakınız>>Suriye’deki Petrolün Yüzde 80’ini SDG Kontrol Ediyor

Trump, yeniden Başkan seçilmek için çabalarken, muhalifleri onu Rusya’ya yardım etmekle suçluyor.

Kaynak:Trump’ın Açıklaması  ve Uluslararası Ajanslar


Yorum Gönder

0 Yorumlar