ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

PYD, Türkiye'nin Ateşkesi İhlal Ettiğini ve ABD'nin Müdahalesini İstedi



PYD, ‘’Perşembe günü başlayan  ateşkesine rağmen üç köyü hedef alan büyük bir kara saldırısı başlattığını söyledi ve ABD’den yardım talep etti ve müdahale etmesini istedi’’


PYD,Türk Silahlı Kuvvetlerinin "ateşkes alanının dışındaki" köylere yaptığı saldırının binlerce sivilin kaçmaya zorladığını ve bu nedenle çatışmaya devam ettiklerini söyledi. “BEIRUT (Reuters)

Ancak;
Rusya ise yaptığı açıklamada PYD’nin , Türkiye sınırına yakın bölgelerden çekilmeye başladığını, Moskova ile Ankara arasında Türkiye'nin sınır ötesi askeri harekatını sona erdiren bir anlaşma sonrasında bulunduğunu belirtti ve çatışma ihlaline yer vermedi.

Rus Askeri DEA haber ajansı, anlaşmanın uygulanmasına yardımcı olmak için bu  hafta içinde ilave olarak 276 askeri polis ve 33 birim askeri donanımın Suriye 'ye   göndereceklerini belirtti, İlk Rus askeri polisi Çarşamba günü Suriye'nin kuzeyindeki Kobani kasabasına gelmişti.

Gelecek Salı günü, Rus ve Türk kuvvetleri, ABD birliklerinin yıllardır PYD ile birlikte görevlendirildiği Suriye'nin kuzeydoğusundaki 10 kilometrelik bir kara şeridinde devriye gezmeye başlayacak. MOSKOVA (Reuters)

Yorum Gönder

0 Yorumlar