ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

PUTİN VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ



Rus yetkililer Suriye'de Esad ile görüştü. Görüşmede Suriye'nin kuzeydoğusunda tansiyonu düşürme konusu ele alındı.

ESAD: TÜRKİYE ÇEKİLMELİ;

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA, Beşar Esad’ın görüşmede “Şimdi ve gelecekteki çalışmaların operasyonların durmasını ve Türk, ABD ve diğer illegal güçlerin Suriye’den çekilmesini hedeflemeli” dediğini aktardı. Buna göre Esad, Uluslararası yasalara ve sözleşmelere göre Suriye’de bu grupları işgal güçleri olarak tanımlayarak, “Suriye halkı mevcut tüm yollarla onlara direnme hakkına sahiptir” ifadelerini kullandı.

RUSYA’DAN SURİYE’NİN EGEMENLİĞİ VURGUSU

Rus heyeti, Rusya’nın Suriye’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiği önemi vurguladı. Rus heyet ayrıca bu egemenliği ihlal eden herhangi bir adım ve eylemi reddettiğini de belirtti.

PUTİN VE ERDOĞAN BİR ARAYA GELECEK

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 22 Ekim'de Rusya Federasyonu'na günübirlik ziyarette bulunacak. Soçi kentine gidecek Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye’deki durum hakkında görüşecek. Putin’le görüşmesinde Türkiye’nin bu bölgelerde de güvenli bölge kurma talebini iletecek. Rusya’nın yaklaşımı ne olacağı merak ediliyor.

Zira harekatın olduğu bölge dışında sınırda Rusya destekli Suriye ordusu sınırın büyük kısmında konuşlanmış durumda. Rusya’nın Türkiye’nin Şam yönetimi ile görüşmesini isteyeceği öngörülüyor. Operasyon başladığından itibaren Rusya kanadından gelen açıklamalar bu yönde oldu.

Rusya, Ankara’nın Şam İle Diyalog Kurmasını İstiyor.

KAYNAK: Rusya Dışişleri Bakanlığı, Reuters Top News, Suriye’nin resmi haber ajansı SANA

Yorum Gönder

0 Yorumlar