ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Dünyada #29Ekim Cumhuriyet Bayramı


Bu yıl ki, Cumhuriyet resepsiyonunda bir ilk yaşandı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki resepsiyona, Sözcü gazetesi genel yayın yönetmeni Metin Yılmaz ve Aydınlık gazetesi genel yayın yönetmeni İlker Yücel de davet edildi

Türkiye’nin dört bir yanında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanırken, dünyanın birçok noktasında da 29 Ekim kutlamaları yapıldı.

Avustralya'da da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, Melbourne kent merkezindeki Federasyon Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte Türkiye Cumhuriyeti bayrakları İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekildi.

İsrail vatandaşları, Cumhuriyet Bayramı’nı, İsrailli kadın asker olarak belirtilen kişinin Atatürk heykelini öptüğü görüntüleri paylaşarak kutladı.

NATO, resmi Twitter hesabından paylaştığı bir gönderiyle 29 Ekim’i kutladı. Paylaşılan gönderide, "Müttefik ülke Türkiye'nin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun" ifadeleri yer aldı.

Çin'in başkenti Pekin'deki Kerry Otel'de Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliğince cumhuriyetin ilanının 96. yıl dönümü için "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" resepsiyonu düzenledi.

Arnavutluk’un başkenti Tiran’da da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için etkinlikler düzenlendi. Gençlerin katılımının yoğun olduğu törenlerde Türkçe şiirler ve şarkılar okundu.

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinde (KTMÜ) yapılan 29 Ekim etkinliklerine de öğrencilerin katılımı yoğun oldu.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Bakü Türk Şehitliği'nde tören yapıldı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Bozar kültür ve sanat merkezinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde resepsiyon düzenlendi

Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş da Cumhuriyet'in 96. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle bir resepsiyon verdi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar