ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Barış Pınarı Harekatı (6.Gün) Gelişmeler


-Suriye Gözlemevi ve SDG'den IŞİD'liler kamplarından kaçıyor iddiaları. Birkaç bin kadar IŞİD'le birlikte oradan geçen kamplardan kaçarken birine sürülüyor

- Cumhurbaşkanı Erdoğan : Harekatılacak 30-35 km derinliğe ineceğiz

- Milli Savunma Bakanlığı;  Barış Pınarı Harekatı'nda Suriye'de 30-35 kilometre derinleştirilerek M-4 karayolunda kontrolün yapıldığını duyurdu. Bakanlıkta, Tel Abyad ilçe tasarıma tamamında kontrolün ele alındığı belirtildi.

-Trump'tan Türkiye'ye yaptırım açıklaması: Trump, Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında Türkiye'ye 'güçlü' yaptırımlar planlama konusunda 'büyük bir mutabakat' baktığını, Hazine Bakanlığı'nın harekete geçmeye hazır olduğunu yazdı. Trump, Türkiye'nin bunu istemediğini vurgularken "beklemede kalın!" dedi.

-Suriye devlet medyası, Türkiye'nin harekatına karşılık olarak Esad güçlerinin kuzeye kaydırılmaya başlandığını duyurdu.

-Erdoğan'dan KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'ya tepki : Tamamıyla bir hadsizliktir.

-ABD Savunma Müdürü Mark Esper, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Suriye'nin kuzeyindeki tüm ABD askerlerinin bölgeden geri çekilmeleri ancak Suriye'den ayrılmamaları talimatı verdiğini söyledi.

-Birleşmiş Milletler (BM) , Türkiye'nin Suriye'sinde çarşamba günü başlatılıyor Barış Pınarı Harekatı'nda 130 bin otelin evlerinden ayrılmak zorunda kaldığını duyurdu. BM yetkilileri, çatışma odaklı 400 bin sivilin de yakın personel yardım ve korunmaya ihtiyacınız duyacağı konusunda uyardı.

- Londra merkezli gözlemevi ve SDG; TSK tarafından başlatılan “barış pınarı” harekâtında tutulan IŞİD’in Suriye’deki durumunun ne olacağına bağlı belirsizlik sürerken dün cihatçıların ve ailelerinin orada bir kamptan çok uzakta kaçarken bildirildi.

New York Times, Başkan Trump'ın açıklamalarının açıklaması, ABD'nin Barış Pınarı Harekatı'nın orada tutuklu IŞİD militanlarını başka yerlerde istediklerinizi ancak Kürtlerin tarlasını kesmesi üzerine planlıyoruz.

- Suriye devlet haber ajansı SANA , ( 14.10.2019 05:15)
 "Suriye ordusu birlikleri, 'Türk askerlerine karşı koymak' oluyor kuzeye hareket etmeye başladı" duyurusunda bulundu. Öte yandan Şam yönetimine yakınlığı ile bilinen El Mayadin televizyonu, Suriyeli askerlerin Münbiç kentine girdiklerini iddia etti.

Kaynak: Ulusal ve Uluslarası Ajanslar

Yorum Gönder

1 Yorumlar

Levent ÖZCAN dedi ki…
Bence Bizim bahanemiz hazır olmalı. Türkiye'nin bir toprak parçası olan ve Süleymanşahın mezarının buluğu Cabar Kalesini kurtarmaya gidiyoruz diyelim. Orası bizim toprağımız zaten..