ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

10 EKİM ANKARA GAR KATLİAMI: AİLELERİN ACISI DİNMEDİ



10 Ekim 2015 Ankara Gar Katliamı; 
10 Ekim 2015'te yerel saatle 10:04 civarında Ankara ilinin Altındağ ilçesinin Ulus semtindeki Ankara Garı kavşağında düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ölümcül bombalı intihar saldırısı.

103 kişinin öldüğü Ankara Gar Katliamı’nın üzerinden 4 yıl geçti. Katliamda yakınlarını kaybeden ve yaralanan yurttaşların ortak talebi adalet oldu. Katliamda kızı Gözde Aslan’ı kaybeden baba Hüseyin Aslan, Türkiye’ye iade edeleceği  iddia edilen 80 bin IŞİD’li için, “Zaten IŞİD’liler Türkiye’den çıkmadı ki. Türkiye’de rahat rahat dolaşıyorlar. Kızım barış için bedel verdi” dedi.

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin “Savaşa inat, barış hemen şimdi” sloganıyla düzenlediği Emek, Barış ve Demokrasi mitingi öncesinde tarihi Ankara Garı’nda 10 Ekim gerçekleşen katliamın üstünden 4 yıl geçti. Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelenlerin toplandığı alanda, IŞİD’in gerçekleştirdiği iki ayrı intihar saldırısında 103 kişi yaşamını yitirirken; 500’ün üzerinde kişi yaralandı.

DAVUTOĞLU NE DEMİŞTİ?
Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, “Ankara olayından sonra oylarımız arttı” açıklamasında bulunmuş,  23 Ağustos 2019’da ise “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz. İleride bir gün Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman en kritik dönemlerden biri 7 Haziran-1 Kasım arasındaki dönem olacaktır” demişti.

#HabereYorum;
Şimdide Fıratın Doğusuna yapılan operasyonda ABD’ye verilen sözlerden biri de, ''Ankara Katliamından bizzat sorumlu olan IŞİD’in  10 bin azılı canisinin  sorumluluğunun Türkiye tarafından üstlenilmesi var''

Bu nasıl bir Terörle mücadeledir?

Yorum Gönder

0 Yorumlar