ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda Konuştu.

Bugün Türkiye, milli gelirine oranla dünyanın en fazla insani yardımda bulunan ülkesidir. 5 milyon sığınmacıya biz, ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye'de, ABD'deki 29 eyaletin tek tek hepsinin nüfusundan fazla sığınmacı bulunuyor. Yani şu an, New York şehir nüfusunun yarısı kadar Suriyeli kardeşimizi topraklarımızda misafir ediyoruz. 40 milyon dolar harcama yaptık. Peki Türkiye'ye gelen bir şey var mı? Avrupa Birliği'nden gelen destek, bu da bizim milli gelirimize değil ha, şu an itibarıyla 3 milyar euro. Ülkemize gelen sığınmacılardan 365 bini güvenli hale getirdiğimiz bölgelere geri döndü. Nereye? Cerablus'a. Suriyeli sığınmacıların yarısı 18'in altında, ülkemizde doğanların sayısı 500 bine yaklaştı.

'SURİYE'DE NE REJİMİN NE DE PKK'NIN KONTROLÜNDEKİ YERLERE DÖNÜŞ OLDU, SADECE TÜRKİYE'NİN GÜVENLİ HALE GETİRDİĞİ BÖLGELERE DÖNÜŞ OLDU'

#HabereYorum
ANALİZ
E1-Erdoğan, BM'de yaptığı konuşmada;
-''Sizlerin huzurunda tekrar ediyorum. Dünya 5'ten büyüktür.'' 

A1-BM'nin mevcut yapısının değişmesi gerektiğini ima etti, Dünyanın şu anki mevcut durumunda bunu gerçekleştirmek imkansız, hele Türkiye bunu tek başına yapmaya ne gücü , ne de etkisi yeterlidir. Bu konu Söylemden öteye geçemez.


E2-''Suriye krizini sona erdirme zamanı gelmiştir. Türkiye DEAŞ tehdidinden en çok zarar gören ülkedir.'' ''Bu bölgenin derinliğini Deyr-ez Zor - Rakka hattına indirebilirsek Avrupa'nın diğer bölgelerinden de dönecek Suriyeli sayısını 3 milyona çıkarabiliriz.''  

A2-Türkiye'nin şu an izlediği politika ile bu mümkün değil. Kuzeyde ABD ile işbirliği yaparak Güvenlik Koridoru oluşturmak ve İdlip'de bir kısım Rejim karşıtlarını korumakla bu olmaz. Bu problemin olmazsa olmazı Esad ile en üst düzeyden görüşmeden geçer ve ABD dahil tüm güçlerin Suriye'den çekilmesi ile mümkün olur. 




A3-Mısır'daki karışıklıklar özetle BOP Arap Baharının bir sonucudur. İsrail'i rahatlatmak için Mısır'a Demokrasinin gelmesi engelleniyor. Üstelik, Erdoğan'ın desteklediği İhvancı Müslüman Kardeşler ile bu olmaz. Eğer Türkiye Mısır'a iyilik yapmak istiyorsa Atatürk'ü örnek göstermelidir.


E4- ''Ben merak ediyorum bu İsrail neresidir? Bu İsrail'in toprakları nereleri kapsıyor? 1947'de neresiydi, 1949-67'de neresiydi ve şu anda İsrail neresidir? İsrail doymuyor.''


A4-Bu konulşmayı yapıyor, Doğu-Batı Enstitüsü'nü Ziyaret ediyor, ve de Yahudi kuruluş temsilcileriyle görüşüyor. Geçmişteki duruma baktığımızda ne Gazze'ye ne de Batı Şeria'ya gitti, ancak İsrail'i ziyaret etti. Üstelik, Suriye'deki iç savaş İsrail'in menfaatine bir durum. Kısaca İnandırıcı değil.

E5-''Uluslararası toplumun hala yeterince ilgi göstermediği sorunlardan biri de Keşmir ihtilafıdır.''

A5-Keşmir Sorununu Gündeme getiriyor, ancak, Kıbrıs ve Kıbrıs civarındaki Türkiye'nin hak ve menfaatlerinden bahsetmiyor. Çin'de Uygur Özerk Bölgesindeki durumu da gündeme getirmiyor.

E6-''Yeni Zelanda'daki Müslümanlara yönelik saldırı ne kadar yanlışsa, Sri Lanka'da saldırıların Hristiyanları ve Yahudileri hedef alması o kadar yanlıştır.''

A7-Yurtta Barış, Dünyada Barış İlkesi ile hareket edilmeli, Ümmetçilik ve Mezhepçilik yaparak bu konulara İslam Dünyasında bile çözüm bulamayacın gibi Dünyada nasıl çözüm bulacaksın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar