ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Ceren Damar Cinayeti!?


GÜNCELLEME


#HabereYorum SKANDAL Sanık savunması tepki çekti. Salondan sürekli "Sen insan mısın, terbiyesiz" sesleri yükseldi. Yandaş Medyanın bu konudaki haberleri akla ziyan. Mahkemenin Karar vermemesi de ayrıca bir Skandal. Bütün bu durumlar Kadın Cinayetlerinin Önünde Engeldir. #CerenDamar

SOSYAL MEDYA YORUMLARI
#CerenDamar







CEREN DAMAR CİNAYETİ
Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’in katili Hasan İsmail Hikmet, Ankara 33’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Kadın örgütleri ve eğitim sendikaları davaya geniş katılım sağladı.(1)

Çok sayıda kadın ve avukat duruşma salonunda yer olmadığı gerekçesi ile salona alınmadı.(1)

Dava öncesinde Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Kadın Örgütleri, "Kadınlar olarak biliyoruz ki yaşamlarımızdan başka kaybedecek hiçbir şeyimiz kalmadı.Artık ölmek değil yaşamak istiyoruz. 6284 sayılı kanuna, İstanbul sözleşmesine saldırmaya iktidarın bırakmasını istiyoruz” dedi. (1)

Çok sayıda kadın örgütü, eğitim sendikaları ve barolar, müdahillik talebinde bulundu. Sanık avukatı, müdahillik taleplerinin reddedilmesini talep etti. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Çankaya Üniversitesi 'nin müdahillik talepleri kabul edilirken, diğer katılım talepleri reddedildi.(1)

Sanık İsmail Hikmet, Emniyette verdiği ifadesini red ederek savunmasında şunları söyledi: "23 yaşındayım. Bu vahim olaydan dolayı çok pişmanım. Kimse benim yaşadığımı yaşamak istemez. Olaydan önce de psikolojik tedavi görüyordum. Unutkanlık sorunum var ifademi okumak istiyorum. Yaşadığım pişmanlığın tarifi yok........" dedi

Sanık savunması tepki çekti. Salondan sürekli "Sen insan mısın, terbiyesiz" sesleri yükseldi.

Baba Mustafa Damar şunları söyledi:
"Senaryosu iyi yazılmış ama aktörün beceriz olduğu bir dizi izletildi. ......Annesi babası emniyette cirit atıyor.....Bir anne düşünün oğlu cinayet işlemiş henüz daha bir saat geçmeden katilin otoparkta bulunan aracını kaçırmaya gidiyor. Arama olmadan arabayı kaçırıyor. Oysa savcının otomobili arama talebi var. Bir gün sonra aracın torpido gözünde intihar mektubu bulduğunu söylüyor'' dedi.

Sanık avukatı "Sanık" denilmesini istedi. Baba Damar, "TDK'ya göre insan öldürene katıl denilir" dedi Salondan alkışlar yükseldi.

Mahkeme, Hasan İsmail Hikmet’in tuttukluluk halinin devamına karar verdi ve ikinci duruşmayı 29 Kasım'a erteledi...Kaynak Birgün ..DEVAMINI GÖR


Yorum Gönder

0 Yorumlar