ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Venezuela’da elektrik kesintisi devam ediyor

10 Mart 2019 da başlayan Elektrik Kesintisi devam ediyor.

Bu ayki ikinci büyük Elektrik Kesintisi Caracas sokaklarını çoğunlukla boş bıraktı.
Venezuela hükümeti, işçilere ve okul çocuklarına Salı günü evde kalmalarını önermişti. 

Venezuela Halkının, derinleşen bir ekonomik kriz içinde, elektrik kesintileri de dahil edildiğinde tüm bu olumsuz koşullara  ne kadar süre dayanabileceği merak ediliyor.

Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro’nun Sosyalist hükümeti,Elektrik kesintisini, ABD ve  Muhalefetin sabotajı olarak görüyor ve ABD ve Muhalefeti suçluyor.  

Elektrik Kesintisi, Venezüela’nın kırsal alandaki iç kesimini uzun süre etkiledi . 
Ancak; Şimdi Caracas'ı etkilemeye başladı. 

Caracas   sakinleri, son günlerde  artan elektrik kesintilerinden korktukları için  bu durumun olumsuz tepkilere neden olabileceği değerlendiriliyor. Çünkü; gıdaların, ilaçların ve kritik malzemelerin  saklandığı depolar, sağlık hizmetleri vb yerlere de yeterli elektrik verilememesi  hayat şartlarını anormal düzeyde etkileyebileceği ve halkın tepki verebileceği düşünülüyor.CARACAS (Reuters) 

DEĞERLENDİRME: 
Venezuela'ya, ABD Müdahalesi ve Ambargosu kabul edilebilir bir durum olamaz. Ancak;Petrol Zengini Venezuela'nın ekonomik kriz yaşaması, üstelik elektrik üretimi konusunda zafiyet içinde olması başta Maduro olmak üzere yönetimsel hataları olduğunu da  göstermektedir. Özetle, olan yine sade halka oluyor. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar