ANA SAYFA RESÄ°M (HTML)

reklam

site logo

Cezayir'de Olaylar Devam Ediyor.



Cezayir'de halk protestoları dördüncü haftasına girdi. Başkent Cezayir ve birçok şehirde binlerce kişi Cumhurbaşkanı Buteflika'nın 18 Nisan'da gerçekleşecek seçimlere beşinci defa aday olma kararını protesto ediyor. Peki 20 yıla yakın süredir görevde bulunan 81 yaşındaki politikacıyı Cezayirliler neden artık liderleri olarak görmeyi istemiyor?
Bu sorunun yanıtında deneyimli politikacının ileri yaşı ve saÄŸlık sorunları gibi sebeplerin yanı sıra ülkede yaÅŸanan ekonomik sıkıntılar ve bu durumun vurduÄŸu gençlerin tepkisi de yatıyor.

Cezayir'de neler oluyor? Halk neden Buteflika'yı istemiyor?
Cezayir'de neler oluyor? Halk neden Buteflika'yı istemiyor?

Ülkenin yurt dışındaki imajı zedeleniyor"

Fransa'daki Uluslararasi İlişkiler Ve Stratejik Araştırmalar Enstitüsü'nde araştırmacı olarak çalışan Brahim Oumansour protestoların kaynağında Cezayirlilerin kendilerinin küçük düşürüldüğü kanısı olduğu görüşünde. Ayrıca Oumansour'a göre Buteflika'nın bu 'koltuk sevdası' ülkenin yurt dışındaki imajının zedelendiği düşüncesinin yayılmasına da neden olmuş. Bu kanının oluşmasında sosyal ağların yeri büyük. Zira teknolojinin imkanlarından gittikçe daha fazla faydalanan gençler sosyal ağları aktif olarak kullanıyor ve başka ülkelerde yaşam şartlarının ne durumda olduğunu net bir şekilde görebiliyor. Bu saptama nedeniyle oluşan tepki sosyal ağlarda hızlı haberleşmenin sonucunda gençlerin organize olup protestolarda aktif rol alması ile dışa vuruluyor. (EuroNews)

Yorum Gönder

0 Yorumlar