ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

13 Mart 2019 ÇARŞAMBA HABER ÖZETLERİ

Pandora’nın kutusu açıldı 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği şüpheli helikopter kazasıyla ilgili 9 üst düzey kamu görevlisi hakkında hazırlanan iddianameyi, Yargıtay kabul etti.

Uykusuz'dan 'ezanı protesto' kapağı 
Uykusuz, bu haftaki kapağında, 8 Mart Kadınlar Günü'nde Taksim'de yürüyen kadınların attıkları sloganlara eşlik eden ıslık seslerinin 'ezanı protesto' olarak yansımasını eleştirdi8 Mart Kadınlar Günü'nde Taksim'de yürümek isteyen kadınların polis barikatı ve biber gazlı müdahaleyi protesto için attıkları slogan ve ıslıkların ezan vaktine denk gelmesi; yandaş medyada 'ezan ıslıklandı, ezana saygısızlık' olarak lanse edilmişti. Tepki gören olaya Feminist Gece Yürüyüşü'nden "Kimse çarpıtmasın, isyanımız 8 Mart’ı engellemek isteyenlere" açıklaması gelmişti..
GERÇEK GÜNDEM

Erdoğan: Zillet ittifakı ülkemizi bölmeye çalışıyor 
AKP'li cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinin "beka meselesi" olduğunu yineleyerek, "Türkiye gibi bir ülkede önemsiz seçim olmaz" dedi.Ankara Gölbaşı'nda toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan detaylar şöyle: - Bu zillet ittifakı bizim ülkemizi bölmeye çalışıyor. - Millet bahçesini de içine alan 35 kilometrelik Kanal Ankara projesi ile şehrimize çok farklı bir eser kazandırıyoruz. Gölbaşı'na gençlik merkezi kazandırmak için çalışmalara başladık. Yeni bir devlet hastanesi yapıyoruz. Uzay sistemleri entegrasyon ve test merkezini Gölbaşı'nda kurduk.
(GERÇEK GÜNDEM)

Recep de beş harfli" 
Bahçeli'nin, "Biz Türkiye'de beka sorunu diyoruz ama gerçek sorun belli oldu Kemal, Meral, Temel… Hepsi beş harften oluşan bir ittifakın kapsamı içerisinde bulunan anlamlı isimler olarak dikkat çekiyor" şeklindeki sözlerine sosyal medya kullanıcıları "Recep de beş harfli" hatırlatmasında bulundu.(ODA TV)

Tıp Bayramı 100 yıl sonra aynı yerde kutlandı 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bundan tam 100 yıl önce ilk kutlamanın gerçekleştiği yer olan Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane Külliyesi'nde bir etkinlik düzenlendi.(GERÇEK GÜNDEM)

Maduro'dan Venezüella halkına: Elektrik tedarikinin yeniden sağlanması için dua edin.
Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Maduro, "Venezüella için dua etmenizi rica ediyorum. Venezüella için barış istemenizi rica ediyorum. Tanrı'ya dua edelim, elektrik gelsin, elektrik enerjisi sistemi yeniden çalışmaya başlasın. Halkımız için barış ve sükunet diliyorum" ifadelerini kullandı.(Sputnik TR)

Almanların yüzde 80'i Türkiye'ye seyahat etmek istemiyor'
Türkiye'deki siyasi durum nedeniyle Almanların çoğunluğunun ülkeye seyahat etmek istemediği bildirildi. Almanya'da yayımlanan Tagesspiegel gazetesinin yaptırdığı ankete göre Almanların yaklaşık yüzde 80'i Türkiye'ye seyahat etmeyi düşünmediğini söyledi. Yüzde 66.8'i ise kesinlikle Türkiye'ye gitmeyeceğini belirtti. Mehmet Nuri Ersoy © AA / Bakan Ersoy'dan Soylu açıklaması: Anlam kargaşası yaşandı DW Türkçe'nin haberine göre soru sorulan her beş kişiden biri yaşanan gelişmelerden etkilenmediğini ve Türkiye'ye seyahat etmeyi düşünebileceğini söyledi. Anket, Civey araştırma şirketi tarafından 6 Mart-12 Mart tarihleri arasında 5 bin 47 kişinin katılımıyla yapıldı. (Sputnik TR)

AK Partili Çelik: Yavaş'ı şikayet eden kişiyi tanımıyoruz, 
taraf değilizAK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Çelik, burada CHP tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Mansur Yavaş'a yöneltilen 'sahte senetle tahsilat yapmaya kalkışmak' suçlamasına da değindi. Mansur Yavaş © AA / EVRİM AYDIN Yavaş'tan suçlamalara yanıt: Siyaset için bu kadar küçülmeye değer mi, çocuk istismarcısını mı kurtacaksınız? Yavaş'ın konuya dair açıklamalarını 'yeterli bulmadıklarını' ifade eden Çelik, "Bu yaptığı basın toplantısını neden üç ay önce yapmadı. Bu haberler yeni değil, ilk haber 11 Aralık'ta yayınlanmış" dedi. (Sputnik TR)

Yorum Gönder

0 Yorumlar