ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

06 MART BASIN ÖZETLERİ

Not:Haber Kaynağına Ulaşmak için(Haberin Tamamı için) özetin sonundaki linke tıklayabilirsiniz

Konut mağdurları AKP mitinginde darp edildi
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’un Esenyurt ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı miting sırasında konut mağdurlarının darp edildiği belirtildi.

https://www.birgun.net/haber-detay/konut-magdurlari-akp-mitinginde-darp-edildi.html


Gezi davasının duruşması 24 Haziran’da

Gezi Direnişiyle ilgili aralarında aralarında Anadolu Kültür A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala, Can Dündar, Ayşe Mücella Yapıcı ve Memet Ali Alabora’nın da bulunduğu 16 kişinin hakim karşısına çıkacakları tarih belli oldu. İlk duruşma, 24 Haziran’da Silivri’de yapılacak. Duruşmalar hafta boyunca sürecek.
https://www.birgun.net/haber-detay/gezi-davasinin-durusma-tarihleri-belli-oldu.html

CHP’den anket açıklaması
Çılgına dönüyorlar:
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Ülkede üretim kapasitesini artıracak, tarladaki yangını söndürecek hiçbir tedbir yok. Seçim geçene kadar varsa yoksa krizin işaretlerini gizleyecek aspirin ve pansuman tedavisiyle yetinileceği anlaşılıyor.” dedi.
 https://www.birgun.net/haber-detay/chpden-anket-aciklamasi-cilgina-donuyorlar.html
Erdoğan'a "anketlere inanmıyorum"
 dedirten anketten ne çıktı;
Şirketin sahibi Cumhur İttifakı'nın şu an ki oy oranının yüzde 44-46 bandında olduğunu söyledi. Ankara'da Millet İttifakı’nın adayı Mansur Yavaş'ın da önde olduğunu anlattı. Erdoğan ise bu rakamlara inanmadığını söyledi.

https://odatv.com/erdogana-anketlere-inanmiyorum-dedirten-anketten-ne-cikti-05031958.html

ABD’nin Avrupa Komutanı Scaparrotti’den
 Türkiye ıklaması;
ABD Avrupa Kuvvetleri (EUCOM) ve NATO Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı Orgeneral Curtis M. Scaparrotti, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alması durumunda F-35 savaş uçaklarının Türkiye'ye verilmemesi gerektiğini söyledi
.https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/abdnin-avrupa-komutani-scaparrottiden-turkiye-aciklamasi-3796778/
Süleyman Soylu'nun Odatv'yi 
şikayetinde yargıdan örnek karar; 
Soylu’nun şikayetini inceleyen Ankara Cumhuriyet Savcısı Ahmet Dalgalı, Odatv yöneticileri hakkında “kovuşturmaya yer olmadığına”, yani dava açılmasına gerek olmadığına hükmetti.
https://odatv.com/suleyman-soylunun-odatvyi-sikayetinde-yargidan-ornek-karar-05031926.html



SADAT eski askerlere ne teklif ediyor; 
SADAT hakkında gündeme gelen bir başka iddia ise, Somali’de çalışmalara başladığı yönünde. Edinilen bilgilere göre; SADAT, Somali’de eğitim vermek için eski SAT komandolarına iş teklifi yapıyor. Eğitimlerin Eylül – Ekim ayında başlayacağı ve 4 bin dolar maaş verileceği söyleniyor.
https://odatv.com/sadat-eski-askerlere-ne-teklif-ediyor-05031916.html



Pentagon, Ankara'ya 'NATO üyesi olarak

 S-400 almayacaksın' mesajını yolladı;

Erol Mütercimler’e göre Pentagon, Ankara’ya ‘NATO ülkesi olarak S-400 almayacaksın’ mesajını yolladı. ABD Genelkurmayı’nın Twitter hesabına Akar ve Güler’in fotoğraflarını koyarak hem siyasi karar alıcılar, hem Rusya’ya ‘Türk ordusu NATO ordusudur’ dediği yorumunu yapan Mütercimler’e göre bu bir tehdit ve gözdağı olduğu kadar tarihsel gerçeklik

.https://tr.sputniknews.com/ceyda_karan_eksen/201903051038028697-abd-trump-rusya-hava-savunma-turkiye-nato/

S-400 FÜZE ALIMI
NATO'nun Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı ABD'li Orgeneral Curtis Scaparrotti, Washington'a Rusya'dan S-400 füzeleri alma planından vazgeçmediği sürece Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarını teslim etmemesi çağrısında bulundu.
ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi'nin toplantısında konuşan Scaparrotti, "Benim en iyi askeri tavsiyem şu olur: Washington, Rus yapımı sistemleri kullanan müttefiklerle çalışmamalı ve (onlarla) F-35'leri uçurmamalı. Özellikle de en ileri teknolojik kapasiteye sahip olan hava savunma sistemlerini kullananlarla..." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta S-400 alımından geri adım atmayacaklarını açıklamıştı.
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-47460423
ABD-TÜRKİYE TİCARET
ABD Ticaret Temsilciliği (USTR), ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla Türkiye'nin vergi avantajı sağlanan gelişmekte olan ülkeler arasından çıkarılacağını açıkladı. Karara gerekçe olarak, Türkiye'nin "ekonomik olarak yeterince gelişmiş olması" gösterildi.
ABD, Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi (GTS) programı kapsamında koyduğu kriterleri sağlayan 120'den fazla gelişmekte olan ülkenin binlerce ürününe Amerikan pazarına gümrüksüz giriş imkanı sağlıyor.
Temsilciliğin internet sitesinden yapılan açıklamada, Türkiye'nin yanı sıra Hindistan'ın da bu programdan çıkarılacağı kaydedildi:
https://www.bbc.com/turkce/haberler-47450979
TEŞVİK PAKETLERİ
Hükümetin açıkladığı kredi ve teşvik paketlerinin seçmenleri etkilemek için mi uygulamaya konduğu yerel seçimlerle ilgili yürütülen tartışmaların başında geliyor.
Türkiye ekonomisinin 2018'in son çeyreğiyle beraber yavaşlaması ve enflasyonun yüksek seyretmesi, bankaların birçok alanda sağladığı kredi teşvik paketlerinden belediyelerin kurduğu tanzim satış noktalarına kadar farklı alanlarda önlemlerin alınmasına yol açtı.
Konut sektöründe kredilerin uygun koşullarda sağlanmasının yanı sıra kamu bankalarının kredi kartı borçlularına piyasa koşullarına göre daha düşük oranlarda kredi sağladığı kampanyalar, hükümetin bir seçim hamlesi olarak değerlendirildi.
https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-47415520
VENEZUELA KRİZİ
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, muhalefet lideri Juan Guaido'nun ülkeye dönmesinden beri yaptığı ilk konuşmada görevden ayrılmasını isteyenleri yenilgiye uğratma sözü verdi ve halkı yeni protesto gösterileri için Cumartesi günü sokağa çağırdı.
Muhalif lider Juan Guaido da Latin Amerika turunu tamamlamasının ardından ülkesine döndükten sonra yaptığı konuşmada Cumartesi günü protesto gösterileri düzenlemeleri için halka sokağa inme çağrısı yapmıştı.
Maduro, Venezuela'nın eski Devlet Başkanı Hugo Chavez'in 6. ölüm yıldönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada, Guaido ve destekçilerini "gözü dönmüş azınlık" şeklinde tanımladı ve onları yenilgiye uğratma sözü verdi:
"Gözü dönmüş bir azınlık nefret ve öfkelerine devam ededursun, bu onların sorunu. Onları dikkate almayacağız yurttaşlarım.
"Onları yeneceğiz. Chavez için bunu yapacağız, ülkemizin büyük tarihi için bunu yapacağız."
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-47464930
KEŞMİR SORUNU
Hindistan hükümeti, yarın bir savaş çıkarsa sadece 10 gün yetecek kadar cephanesi olduğunu açıkladı.
Amerikan New York Times (NYT) gazetesinin haberine göre, Hindistan Meclisi Daimi Savunma Komitesi üyesi Gaurav Gogoi, teçhizatın yüzde 68'inin eski olduğunu söyledi.
Gogoi, "Ordumuz modern cephaneden yoksun ama 21. yüzyıl düzeyinde askeri operasyonlar düzenlemek zorunda kalıyor" dedi.
Hindistan ile Pakistan arasında tırmanan Keşmir gerilimi sonrası, iki nükleer gücün askeri kapasiteleri gündeme gelmişti.
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-47440153

Yorum Gönder

0 Yorumlar