ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

ILIMLI İSLAM


Suudi Arabistan’ı fiilen idare ettiği bilinen genç Veliaht Prens Muhammed bin Selman, “radikal düşünceleri derhal yok ederek ılımlı İslam’a döneceğiz” açıklamasında bulundu.

Ilımlı İslam Söylemi yeni bir terim değil,  Genişletilmiş Ortadoğu İnisiyatifi (Büyük Ortadoğu Projesi-BOP), ABD 43. Başkanı Bush hükümeti tarafından 2004 yılında Büyük Ortadoğu adıyla duyurulan İslam Coğrafyasına yönelik eylemelerinin politik ve sosyal uygulamalarının tam karşılığıdır.

İslam Coğrafyasını hedef alan BOP'nin; Demokrasi, insan hakları vb örtülü söylemlerinin kandırmacası ile Arap Baharı, Ilımlı İslam dayatmaları adı altında Mezhep ayrımcılığı mikro milliyetçilik eylemleri ile anılan coğrafyadaki Ülkeleri ve toplumları istediği gibi yönetmek/yönettirmek ve kontrol altına alma faaliyetlerinin maskeli balosudur.

2013 de BOP Eşbaşkanlığını devralan Suudi Arabistan’ın Veliaht Prens Muhammed bin Selman, anlaşılan o ki;

-BOP’nin hizmetinde olduğunu vurgulamış , ABD ve İsrail’in her türlü eylem ve hareketlerini direkt ve dolaylı olarak destek vereceğini  iki kelime (ILIMLI İSLAM) ile deklere etmiştir.

Ilımlı İslam söylem ve eylemleri; İslam’a uymaz, İslam ile uyuşmaz. İslam’ın, Ilımlısı, ılımsızı, radikal’i vb olmaz ve kabul edilemez. İslam İslam’dır.

Bu ayrıştırıcı, bölücü , çatışma yaratan, huzursuzluk çıkaran, kanlı çatışma ve eylemlere çanak tutan ILIMLI İSLAM, Büyük Ortadoğu Projesi’nin bir ajitasyon ve kanlı eylem hareketidir ve de İslam Düşmanlığıdır.

ILIMLI İSLAM MASKESİ ARKASINDA YAŞANANLAR;

 ‘’Kuzey Afrika ve Ortadoğuda ABD ve Batı karşıtı ülkelerde operasyonlar düzenlenmiş, bu operasyonlar sonucunda özellikle;

Irak, Libya ve Mısır’da iktidarlar kanlı bir şekilde değiştirilmiş ve anılan bu ülkelerde henüz istikrar oluşmamıştır. 

Özellikle; Irak’da olaylar devam ediyor ve İran eksenine kayma var, henüz Suriye’de olaylar devam ediyor’’ , Türkiye’de bunun yansımaları ve eylemleri var.

Yemen, Katar....tüm İslam Coğrafyası....

Her geldiği yere huzursuzluk ve istikrarsızlık bırakmaktadır. Toplumlarda kolay ve kısa sürede giderilemeyecek kutuplaşma, çatışma ve kalıcı sosyal yaralara neden olmaktadır.

Kısaca;  

Ilımlı İslam, İslam Ülkelerine uymayan, uyuşmayan ve giydirilemeyecek bir elbise olduğu kesinlikle kanıtlanmıştır. 

Bizde yaşanmış ve uyum sağlanmış  olumlu Demokrasi örnekleri varken; neden Ilımlı İslam gibi kan uyuşmazlığı olan ve demokrasinin 'D'sini kapsamayan ısmarlama ve dayatmacı mandacı yönetim şekilleri getirilmeye çalışılır. 

Ilımlı İslam’ın, başarısızlığı  başta  Mısır olmak üzere tüm Ortadoğu’da kesinlikle tescillenmiştir. 

İslam Dünyası, bu olup bitenlerden  kendisine bir ders  çıkaramıyorsa ; bu coğrafyada kan ve gözyaşının dinmeyeceği gözüküyor. Tüm Liderlerin ve aklıselim insanların ve tüm bu coğrafyada yaşayan insanların ellerini başının arasına alıp çok iyi düşünmeleri,oynatılmak istenen oyunlara gelmemeleri ve de hazırlana tuzak ve ajitasyonlara karşı uyanık olmaları gerekmektedir.


Yorum Gönder

0 Yorumlar