ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

CHP CUMHURBAŞKANI ADAYINI 3 AY İÇİNDE BELİRLEMELİDİR Algan HACALOĞLU



Sayın Deniz BAYKAL’ın 01 Mayıs akşamı CNN’de yaptığı açıklamalara, BİR KONU hariç, tümüyle katılıyorum. Sn. R.T.Erdoğan’ın AKP Genel Başkanlığı için ilk adımını attığı gün, Sn. Baykal’ ın ülkemizin TEK ADAM SENDROMU’nu aşabilmesi için ortaya koyduğu ileri vizyonlu YOL HARİTASINI içtenlikle destekliyorum. 

CHP, yüzde 49,4’luk HAYIR kitlesinin tümünü kucaklayacak bir saygın anlayış çerçevesinde, üç ay içinde, 2019’da yapılacak seçimin CUMHURBAŞKANI ADAYINI belirlemelidir.
CHP’nin CUMHURBAŞKANI ADAYI; CHP’nin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nda kayıtlı üyeleri ile, Türkiye genelinde yapılacak ‘eğilim belirleme seçimi’ sonuçları ile belirlenmelidir. 

Sandıklar; nüfusu 1 milyondan az olan İllerde CHP İlçe Başkanlıklarında, diğer İllerde ise CHP İlçe Başkanlıklarında kurulmalıdır.
Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen tüm Partililerimiz, eğilim yoklamasına katılmalıdır. Bu kural (Sn. Baykal’ın önerisinin aksine) Genel Başkan Sn.Kemal KILIÇDAROĞLU’nu da kapsamalıdır. 

Şu anda başka Parti üyesi olan kişilere de, CHP Cumhurbaşkanı adayı olmak istemeleri durumunda, PM kararı ile ‘eğilim yoklamasına’ katılma olanağı sağlanmalıdır.
Amaç ve hedefimiz; Sn.Baykal’ın vurguladığı gibi, geniş katmanları CHP ilke ve değerleri çerçevesinde kucaklayarak, yüzde 49,4’lük HAYIR oylarını yüzde 50’nin üzerine taşımak, ülkede TEK ADAM rejimine son vermek olmalıdır.
Bu arada, Gn. Bşk. KILIÇDAROĞLU’nun 2 Mayıs günü Grup Toplantısında dile getirdiği “Parti içi kavga yapanları partinin önüne koyacağım” sözlerini HİÇ ANLAYAMIYORUM. 

CHP Genel Başkanları’nın üyeleri “kapı önüne koymak” gibi bir yetkileri YOKTUR. AKP’de olabilir, ama CHP’de TEK ADAM yetkisi kimseye verilmemiştir. 

Parti suçu işleyen Partililerin konumu, Parti Tüzüğü kuralları çerçevesinde, nihai merci olan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tarafından belirlenir.
Sevgi, Selam ve Saygılarımla. 
Algan HACALOĞLU
https://twitter.com/mevltbayrak/status/859843847106547713