ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

İRAN-ANALİZ 2


















Son günlerde Azerbaycan ve İran Azerbaycan ile ilgili haber ve yorumların her geçen gün giderek yoğunlaştığını gözlemlemekteyim.

Bu durumun, özellikle Başkenti Tebriz olan İran Azerbaycanında yoğunlaştığını görmekteyiz,

Bir kısım çevreler, Azerbaycan’ın 17 şehrinin İran’a dahil olması gerektiğini, diğer bir kısım ise İran Azerbaycan ının Azerbaycan ile birleşmesini  dillendiriyor.

Diğer taraftan; İran’a karşı uygulanan ambargo dolayısı ile İran’ın petrol ihracatının%50 azaldığını görmekteyiz.

Yorum ve analizlere baktığımızda İsrail&ABD nin İran’a karşı geniş kapsamlı bir askeri harekatın bölgede meydana getireceği olumsuzluklardan dolayı sıcak bakmadığını, ancak; dar kapsamlı bir hava saldırısının ise olabileceğini görmekteyiz.


-BOP kapsamında bir tarafta ABD’nin desteklediği başını S.Arabistan’ın çektiği ve Katar ve Türkiye’nin içinde olduğu Vahhabilik=Ilımlı İslam; diğer tarafta İran’ın başını çektiği ve ABD’nin dolaylı olarak kotardığı Molla Rejimi=Şiilik ile İslam Dünyasını mezhepsel boyutta parçalayarak

-Ayrıca; etnik boyutta mikro milliyetçilikleri kışkırtarak uzun süreli karışıklıklar yaratarak bölgede uzun süreli problemler oluşturmaktır.

Bu durum Türkiye güneyindeki coğrafyada başlatılmıştır ve devam etmektedir. Şimdi ise Türkiye ve Türkiye’nin Doğusunda çıkartılacaktır. Amaçlanan hedef; kurulacak Büyük Kürdistan ve Büyük İsrail’in coğrafik güvenliğini kalıcı hale getirmektir.

BOP. un bu amaç ve hedeflerine karşı çıkan herkes, engelleyen her şey etkisiz hale getirilmelidir

İşte: Ergenekon, Balyoz vb davalar,Atatürk düşmanlığı BOP ile bu yüzden ilişkilidir.

Bu yüzden; BOP.un maskeli oyunu olan Mezhepsel ve Mikro Milliyetçilik oyunlarına, büyük bir hassasiyet gösterilerek hareket edilmesi  gerekmektedir.



Yorum Gönder

2 Yorumlar

Habere Yorum dedi ki…
İran'dan nükleer silah için yeni adım
http://www.cnnturk.com/2013/dunya/04/09/irandan.nukleer.silah.icin.yeni.adim/703543.0/index.html
9 Nisan 2013
Habere Yorum dedi ki…
İRAN'A KARŞI KOOLİASYON HAZIRLIKLARI

Amerikalılar Türkiye'nin anti-İran ekseninde önemli bir rol oynayabileceğini inanıyorlar. Kerry 7 Nisan'da Türkiye'de Ankara dan, Tel Aviv ile diplomatik ilişkilerin geliştirilmesini talep etti.

ABD, İsrail ve müttefikleri nükleer enerji programında olmayan hedefler konusunda İranı suçladılar.Kerry bölgede ABD'nin iki hayati müttefiki olan Ankara-Tel Aviv ilişkilerinin çok iyi olması gerektiğini söyledi.

ABD&İsrailli yetkililer İranın nükleer enerji programına baskı için anti-İran savaş söylemlerini yoğunlaştırmışlardır,

Diğer taraftanİran, bu durumun Bölge dışına kayacak bir savaşa neden olabileceğini ve bu baskılara boyun eğmeyeceğini belirtti.

Kısaca İsrail in Türkiye'den özrünün altında İran a karşı bölgesel bir koalisyon oluşturmak yatıyor

(11 Nisan 2013)

KAYNAK: http://www.presstv.ir/detail/2013/04/11/297753/kerry-in-mideast-for-iran-war-coalition/ … …