ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

BOP GÜNCELLEME

Mısır’da bugün Yeni Anayasa Referandumunun ikinci turu yapılıyor. Kuvvetle muhtemel Yeni Anayasa kabul edilecek. Ancak; Mısır’da sular durulmayacak. Mısır’da gelecek günlerde Mursi yanlıları ile karşıtları arasında çatışmalara kadar gidebilecek huzursuzluklar olabilecektir.

Çatışma, huzursuzluk, karışıklık BOP denilen veba mikrobunun genlerinde bulunmaktadır. Çünkü; kaos ve huzursuzluk devletleri, toplumları kontrol etmek için en kolay bir araçtır.

Irak’da, Barzani ile sorunlar devam ediyor. Türkmenler iki ateş arasında.

İran’a baktığımızda, ABD ve Türkiye ile gerilim gittikçe tırmanıyor. Suriye’de isyancıların saldırısına uğrayan Filistinlilere yardım hazırlığında ve Suriye destek konusunda kararlı.

Rusya Federasyonu, Suriye konusundaki tutumundan vazgeçmiş değil, ikinci bir deniz filosunu bölgeye gönderdi. Havayolu ile Suriye’ye desteğe devam ediyor.

Suriye’de olaylar devam ediyor. İsyancılar, kendilerinden olmayan hemen hemen her şeye saldırıyorlar. Bu kapsamda Filistin kampına saldırarak bir kez daha kötü niyetlerini sergilemişlerdir.

Türkiye’ye baktığımızda isyancılara destek devam ediyor ve BOP kapsamında görevlerini yerine getirmeye devam ediyor.  İran, Irak ve Ortadoğu ticareti durma noktasına geldi. Dış politikanın olumsuz yanları ekonomi ve halka yansımaları sonucunda, iktidar ve ABD-Batı karşıtlığı her geçen gün artıyor. Özellikle İran ile gerginlik her geçen gün tırmanıyor.

Arap Baharı, BOP tarafından ortaya konulan ısmarlama demokrasi modelidir ve başarısız olduğu görülmüştür. Amacının zaten karışıklık ve kaos olan Arap Baharının İslam ülkelerine ve Türkiye’ye huzursuzluktan başka bir şey getirmeyeceği aşikardır. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar