ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun

 


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 
101 Yaşında 

Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen bu bayram TBMM'nin açılışının birinci yılında kutlanmaya başladı. 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti'nde 23 Nisan 1921'de resmî bayram olarak kabul edilmiştir.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk BayramıTürkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmî bayramlarından biridir. Türkiye ve KKTC'nin yanı sıra Kosova Cumhuriyeti'nde "23 Nisan Kosova Türkleri Millî Bayramı" olarak kutlanmaktadır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun!


23 Nisan Çocuk Bayramı ile ilgili Atatürk'ün 5 güzel sözü;

-Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz.

-"Küçük hanımlar, küçük beyler... Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız." Mustafa Kemal Atatürk"

-23 Nisan, Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. Bütün bir düşmanlık dünyasına karşı ayağa kalkan Türkiye halkının, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni meydana getirmek hususunda gösterdiği harikayı ifade eder." Mustafa Kemal Atatürk

-"Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz." Mustafa Kemal Atatürk

-Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. ''Mustafa Kemal Atatürk''


Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi



 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 
(1930'lu Yıllar)

23 Nisan 1929 Tarihli Cumhuriyet Gazetesi 

23 Nisan 1931 tarihli Cumhuriyet gazetesi

23 Nisan 1933 tarihli Cumhuriyet gazetesi


23 Nisan 1934 tarihli Akşam gazetesi

Yorum Gönder

0 Yorumlar