ANA SAYFA RESİM (HTML)

reklam

site logo

Almanya Normale Dönüyor



Almanya; Avrupa ülkeleri içerisinde Korona virüs ile en başarılı mücadeleyi veriyor.. hasta iyileşme oranı (%76,82) ve günlük %02 oranında hasta iyileşme oranında artış ile 10 gün içerisinde zaferini ilan edebilir.

Bu kapsamda; 
Korona virüsü salgınına Avrupa'da zamanında müdahale eden ülkelerin başında gelen Almanya, yarın yaşam normale dönüyor... 

Fakat Merkel ve hükümeti, bir bölgede her 100 bin kişide 35'ten fazla corona virüsü tespit edilmesi durumunda o bölgenin kapatılacağını duyurdu.


Sokağa çıkma yasağı olmamasına rağmen birçok önlem alarak, bazı mekan ve işletmeleri kapatan ve kısıtlamalar getiren Almanya’da yarın corona önlemleri kademeli olarak kaldırılacak.Yarın turistik yerler, restoranlar ve cafeler ile birlikte spor salonları da kapılarını açacak. Ülke genelinde okullar da kademeli olarak başlayacak.Başbakan Angela Merkel, 20 Nisan'da yaptığı bir açıklamada, “Eğer virüs açılımdan sonra yeniden daha hızlı bir şekilde yayılırsa, yeniden her şeyi kapatırız” demişti. Açılımla birlikte, Bild Gazetesi'nin başbakanlıktan aldığı bilgilere göre, bu oran da netleşti.
Virüse Üst Sınır Getirildi; Buna göre, açılımdan sonra virüsün yayılımı ortalama 100.000 kişide 35 kişiyi geçerse, bu oranın aşıldığı bölgelerde yeniden önlemler alınacak. Bu uygulamaya, “Virüste üst sınır” adı konuldu.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

Habere Yorum dedi ki…
Son dakika… Almanya’dan flaş corona kararı: 5 Haziran’a uzatıldı
Corona virüsü salgınına en erken müdahale eden Avrupa ülkesi olarak dikkat çeken Almanya'da corona virüsüne karşı alınan önlemlerin 5 Haziran'a kadar devam edeceği açıklandı. Öte yandan Bild gazetesi de aynı evden iki kişinin dışarı çıkıp yemek yemesine izin çıktığını yazdı.